Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κατασχέθηκαν 2 εκατ. προϊόντα-«μαϊμού» στον Ασπρόπυργο - Σχετικό βίντεο

Άλλο ένα σημαντικό «χτύπημα» κατά του παρεμπορίου σημειώθηκε στην Αττική με τον εντοπισμό τεσσάρων κοντέινερ σε περιφραγμένο χώρο στον Ασπρόπυργο, μέσα στα οποία βρέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων απομίμησης.


Από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί σημάτων» και για απόπειρα ενεργητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, το βράδυ της 14-9-2012 αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) εντόπισαν σε περιφραγμένη μάντρα στον Ασπρόπυργο, όπου βρίσκονταν δεκάδες κοντέινερ, τους δύο υπηκόους Κίνας να περιεργάζονται ένα από αυτά και προέβησαν στον έλεγχο τους.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι μέσα στο κοντέινερ υπήρχαν πολλές κούτες με εμπορικά σήματα επώνυμων εταιρειών. Οι δύο αλλοδαποί, προκειμένου να μη συνεχιστεί ο έλεγχος, αποπειράθηκαν να δωροδοκήσουν τους αστυνομικούς με το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και συνελήφθησαν από αυτούς.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν ενοικιάσει τέσσερα κοντέινερ, στα οποία βρέθηκε αποθηκευμένος μεγάλος αριθμός ειδών απομίμησης γνωστών επώνυμων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -2.067.608- τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, όπως γυαλιά ηλίου, αθλητικά παπούτσια, αρώματα, εμπορικά σήματα επωνύμων εταιρειών κλπ., καθώς και μία εκτυπωτική μηχανή- πρέσα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου