Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΣΔΑΑ σχετικά με την επίθεση στο 6ο Δ.Α.Τ. και για τις υπερωρίες

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 14

                         Αθήνα, 05-09-2012      

                                                      
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες
       Την Κυριακή 02/09/2012 τις πρώτες πρωινές ώρες δεχτήκαμε άνανδρη επίθεση στο 6ο Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα. Καταδικάζουμε απερίφραστα την παραπάνω ενέργεια η οποία προέρχεται από δειλούς ανώνυμους εκφραστές υποτιθέμενων ιδεολογιών.

       Μέσα από αυτό το περιστατικό αναβιώνουν ζητήματα τα οποία έχει θέσει ο Σύλλογος και στην Δημοτική Αρχή αλλά και στην Διοίκηση της υπηρεσίας και αφορούν την ασφάλεια των εργαζομένων.
             I.            Θα πρέπει να επανεξεταστούν τα κτήρια στα οποία στεγάζονται τα Δ.Α.Τ. αν πληρούν τις προϋποθέσεις εκείνες που διασφαλίζουν τους συναδέλφους σε παρόμοιες ενέργειες.
          II.            Θα πρέπει να γίνεται ορθολογικός καταμερισμός των υπηρεσιών που εκτελούν οι Δημοτικοί αστυνομικοί ώστε να μην γίνονται στόχος.
       III.            Θα πρέπει να παρθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στις εισόδους των Δ.Α.Τ. Δεν αρνούμαστε να εκτελούμε την υπηρεσία μας σύμφωνα με τις αρμοδιότητες μας, αλλά να υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα μπορούμε αποτελεσματικά και με ασφάλεια να τις ασκήσουμε.


              Συνάδελφοι, στις 09/08/2012 εκδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα μία απόφαση που όριζε περικοπή των υπερωριών κατά 30%. Θεωρούμε απαράδεκτη την παραπάνω απόφαση που εκδόθηκε σε περίοδο αδειών και εν αγνοία του Συλλόγου. Άμεσα συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου και ζήτησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα όπου αποσαφηνίστηκαν  τα κάτωθι:

·        Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε οριζόντιες περικοπές στις υπερωρίες μας. Έγινε ξεκάθαρο ότι εφόσον η Δημοτική Αρχή θέλει να περικόψει τα έξοδα της, θα πρέπει να μειώσει τα χρήματα που σπαταλάει στις νυχτερινές υπηρεσίες και στις περιττές φυλάξεις κατανοώντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν οι ίδιες υπηρεσιακές  απαιτήσεις από την στιγμή που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά προς τον εργαζόμενο. Ακόμη κάτω από την λογική της συμπίεσης των χρημάτων, ο σύλλογος ζήτησε την δικαιότερη κατανομή των υπερωριών για το σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών που εργάζονται υπερωριακά. Έτσι ο Σύλλογος ζήτησε να αμείβονται υπερωριακά μόνο όσοι εργάζονται σε εξωτερικές υπηρεσίες και όσοι εργάζονται σε εσωτερικές υπηρεσίες να παίρνουν  μόνο ρεπό.
·        Τα χρήματα των τραπεζοκαθισμάτων, θα είναι όσα έχουν συμφωνηθεί και θα καταβληθούν μέσα σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις.

          Συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η περίοδος των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτή.
          Τελευταία, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου παραφιλολογίας και σεναρίων διαδρόμου από υπηρεσιακούς παράγοντες  σχετικά με τον τρόπο που θα εργαζόμαστε τις αργίες ή το εβδομαδιαίο ωράριο. Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά, ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει και προειδοποιούμε ότι ο Σύλλογος θα βρεθεί αντιμέτωπος με οποιονδήποτε θελήσει να αλλάξει την εργασιακή ειρήνη των συναδέλφων χωρίς πρώτα να έχει ερωτηθεί ο Σύλλογος.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΤΑΤΣΗΣ ΘΑΝΟΣ    ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ