Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτές οι υπηρεσίες στους δημότες - Δηλώσεις Καμίνη για την κινητοποίηση


Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, σχετικά με τις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των Δήμων.

«Την ώρα που οι δήμοι αποτελούν πια έναν από τους λίγους εναπομείναντες μοχλούς άσκησης πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, και επωμίζονται συνεχώς όλο και μεγαλύτερο βάρος προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που δημιουργεί η κρίση, απειλούνται με οικονομική ασφυξία.

Η μείωση κατά 40% της χρηματοδότησης από το κράτος, όπως σε όλους τους τόνους έχει επισημάνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όχι μόνο αποστερεί από τους δήμους κάθε δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής, αλλά τους καταδικάζει σε αργό οικονομικό θάνατο. Οι δήμοι, ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν πραγματικό εξορθολογισμό στις λειτουργικές δαπάνες τους.

Στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η ΚΕΔΕ για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13Σεπτεμβρίου, κρατώντας όμως ανοιχτές τις υπηρεσίες του δήμου μας. Οι πολίτες αρκετά έχουν τιμωρηθεί, και οι δήμοι, θεωρούμε, ότι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή ανακούφισης χιλιάδων δημοτών, είτε πρόκειται για την εξυπηρέτηση των καθημερινών τους συναλλαγών, είτε πρόκειται για τις παροχές θεμελιωδών κοινωνικών δομών, όπως η καθαριότητα, η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, των λεσχών φιλίας, ή τα συσσίτια των αστέγων.

Αύριο και μεθαύριο, σε κάθε συναλλαγή τους με τον δήμο Αθηναίων, οι πολίτες θα παραλαμβάνουν έντυπο υλικό, προκειμένου να ενημερωθούν για τις, ζωτικής σημασίας, διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ, οι οποίες αποτελούν φιλί ζωής τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για χιλιάδες συμπολίτες μας».
Ημερομηνία: Τρι, 11/09/2012 - 18:15
Πηγή:  cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου