Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Σφοδρή αντίδραση των κομμάτων για τις επιθέσεις ακροδεξιών σε αλλοδαπούς μικροπωλητές

Έντονη είναι η αντίδραση των κομμάτων για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής κατά μικροπωλητών μεταναστών στη διάρκεια του πανηγυριού του Ναού της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. «Καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές» λέει το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην ανεχθεί τη δημαγωγική δράση της Χρυσής Αυγής.

Για το συμβάν στη Ραφήνα διεξάγεται προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. για τα αδικήματα της αντιποίησης Αρχής και της πρόκλησης φθοράς σε ξένη ιδιοκτησία.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα» και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο Ν.Δένδιας ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον κάθε υπευθύνου που αντιποιείται την ιδιότητα του κρατικού λειτουργού ανεξάρτητα από την κομματική του θέση ή την βουλευτική ιδιότητα. Παράλληλα, όπως σημείωναν, από το οπτικό υλικό είναι εμφανές ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής διαπράτουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους στο αδίκημα της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας.

Η δικογραφία που θα σχηματιστεί από την Κρατική Ασφάλεια που κάνει την προανάκριση για το επεισόδιο στην Ραφήνα θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ το σκέλος που αφορά τους δυο βουλευτές θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

«Πράξεις παρανόμων» χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής το ΠΑΣΟΚ που με ανακοίνωσή του για τα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδια «να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη».

«Η παρανομία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρανομία και βία. Η αστυνομία και τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας έχουν την ευθύνη να πατάξουν το παραεμπόριο. Καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Και συνεχίζει: «Όποιος πολίτης υπερασπίζεται τέτοιες τακτικές θα πρέπει να γνωρίζει ότι απλά περιμένει να έρθει και η σειρά του, να γίνει και αυτός θύμα της τρομοκρατίας των ''ταγμάτων εφόδου'' της Χρυσής Αυγής».

Έντονα αντέδρασε και το ΚΚΕ στα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, καλώντας το λαό να μην ανεχθεί τη δημαγωγική δράση της Χρυσής Αυγής.

«Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα 'τάγματα εφόδου', έχει την ευθύνη για αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε το βράδυ της Παρασκευής εναντίον μικροπωλητών μεταναστών στο πανηγύρι της Παναγίας  Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. Περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν στους μικροπωλητές και στη συνέχεια παρατάχθηκαν με σημαίες και κοντάρια μπροστά από την Εκκλησία.

Με ανακοίνωσή της για τα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα η Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι οι παριστάμενοι βουλευτές και μέλη έκαναν αυτό που το κράτος έπρεπε από καιρό να κάνει: «απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες». Προαναγγέλλει, μάλιστα, ανάλογες δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Νέο περιστατικό σημειώθηκε και το πρωί του Σαββάτου στο Μεσολόγγι. Μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση επισκέφθηκαν τη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία.

Η ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να απωθήσει αλλοδαπούς μικροπωλητές, κλωτσώντας ακόμη και κούτες με το εμπόρευμά τους, αλλά και τους πάγκους τους.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σάλος από τις εφόδους των Χρυσαυγιτών σε Ραφήνα και Μεσολόγγι

Το νόμο στα χέρια τους επιχειρούν πλέον να πάρουν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Με πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές του μετεμφυλιακού παρακράτους, πραγματοποιούν εφόδους σε υπαίθριους πάγκους πωλητών ζητώντας άδειες και χαρτιά νομιμότητας, ενώ «διμοιρίες» ροπαλοφόρων ακολουθούν σπάζοντας και καταστρέφοντας ό,τι κρίνουν παράνομο. Μάλιστα η Χρυσή Αυγή επαίρεται με ανακοίνωσή της ότι υποκαθιστά το κράτος και υπόσχεται συνέχιση της δράσης των αυτόκλητων «ταγμάτων ασφαλείας». Ερευνα διέταξε η ΕΛΑΣ

Σάλος από τις εφόδους των Χρυσαυγιτών

Η αρχή έγινε χθες το βράδυ σε πανηγύρι στη Θεοτόκο Παντοβασιλίσσης στη Ραφήνα. Ομάδα περίπου τριάντα ατόμων με τη γνωστή εμφάνιση και αμφίεση –ρόπαλο ελληνική σημαία, παντελόνι παραλλαγής, κλπ- «συνόδευσαν» τους βουλευτές του κόμματος Γερμενή και Ηλιόπουλο και «έλεγξαν πάγκους των αλλοδαπών», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Τρομοκρατημένοι οι περισσότεροι μικροπωλητές άρχισαν να δίνουν τα χαρτιά τους ενώ αργότερα επικράτησε ένταση όταν ορισμένοι Χρυσαυγούς αναποδογύρισαν τον πάγκο ενός μικροπωλητή στέλνοντας όπως είπαν μήνυμα σε όλους τους παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές που βρίσκονται στη χώρα μας.

Λίγο μετά και αφού τελείωσαν με το παρεμπόριο και την πατρίδα, τάχθηκαν υπέρ… πίστεως παρατασσόμενοι με σημαίες και κοντάρια μπροστά από την Εκκλησία της περιοχής.
Επικεφαλής της εφόδου ήταν ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής, ο γνωστός και μη εξαιρετέος «Καιάδας» και ο συνάδελφός του, Παναγιώτης Ηλιόπουλος (βουλευτής Μαγνησίας).

Σάλος από τις εφόδους των Χρυσαυγιτών

Ο βουλευτής Γ. Γερμενής δήλωσε: «Ήρθαμε να τιμήσουμε τη γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα είδαμε ότι υπήρχαν εδώ πολλοί λαθρομετανάστες χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και σαν Χρυσή Αυγή κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε».

Ιδού πως περιγράφει η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της τις εφόδους:
«Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες σε θρησκευτική πανήγυρη της Ανατολικής Αττικής.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, τα μέλη μας βρέθηκαν προς τιμήν της Θεοτόκου Παντοβασιλίσσης και ακολούθως συμμετείχαν στην περιφορά της ιερής εικόνας. Όταν αντελήφθησαν το όργιο του παρεμπορίου και κατόπιν δεκάδων αιτημάτων Ελλήνων μικροπωλητών, οι συναγωνιστές και εκλεγμένοι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών.

Αφού προέκυψε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο έγγραφο για τη διενέργεια εμπορίου, τα παράνομα προϊόντα αποσύρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι οι ανύπαρκτοι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να πάψουν να υποθάλπουν την παρανομία».

Επίσημη προανάκριση για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής και απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας διατάχθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την έφοδο ομάδας της Χρυσής Αγής, χτες το βράδυ στο πανηγύρι της Ραφήνας.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν και να προσωποποιηθούν ευθύνες και να προχωρήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

Σημειωτέον ότι την ευθύνη για την έκδοση των αδειών σε μικροπωλητές και τον έλεγχο των υπαίθριων αγορών την έχει η δημοτική αστυνομία το κάθε δήμου.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν σήμερα ότι ο υπουργός, Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή να γίνει έρευνα για το περιστατικό στη Ραφήνα και να ληφθούν όλα τα μέτρα εναντίον κάθε υπευθύνου που αντιποιείται την ιδιότητα του κρατικού λειτουργού,ανεξάρτητα από την κομματική του θέση ή τη βουλευτική του ιδιότητα .

Από το οπτικό υλικό, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, είναι εμφανές ότι οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης Αρχής, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους στο αδίκημα της απρόκλητης φθοράς που διέπραξαν άλλα μέλη του κόμματος.

Επίσης, αναφέρουν όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατά το σκέλος που αφορά τους δύο βουλευτές αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων.
Εφοδος και στο Μεσολλόγγι
Με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση γνωστό λόγω εμφάνισης και ως «Καραϊσκάκης», κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής «επισκέφθηκε» σήμερα το πρωί την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου και δίκην αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε μετανάστες και μικροπωλητές ενώ κατέστρεψαν και τρεις πάγκους.

Κάποιοι από τους αλλοδαπούς όταν είδαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής μάζεψαν την πραμάτεια τους και εξαφανίστηκαν ενώ ο εφοδεύων βουλευτής επανέλαβε ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν η πάταξη του παρεμπορίου: «Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους, και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».


Διαβάστε ακόμη:
Χρυσή Αυγή: Νόμιμες οι ενέργειές μας-Θα συνεχίσουμε τον αγώνα
ΠΑΣΟΚ: Ν' αφήσει τα μεγάλα λόγια ο Δένδιας και να επιβάλλει την τάξη
ΚΚΕ: Τραμπούκικη και δημαγωγική η δράση της Χρυσής Αυγής

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε επίσης: