Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη δημιουργία ελεγκτηρίου του ΕΟΠΥΥ στο κεντρικό κτήριο του ΟΠΑΔ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 1048

Προς:
Πρόεδρο και Μέλη
του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Κηφισίας 39
151 23 – Μαρούσι


Όπως είναι γνωστό με τον Ν.3918/2011 και την κοινή Υπουργική Απόφαση Φ.90380/19263/3291, το ιατρικό προσωπικό του Ο.Π.Α.Δ. και του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. μεταφέρθηκε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Σε εφαρμογή αυτών των διατάξεων οι ελεγκτές γιατροί (3 μόνιμοι και 3 συμβασιούχοι) της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ο.Π.Α.Δ., κλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες να παρουσιαστούν στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ από όπου θα κατανεμηθούν σε Ι.Κ.Α. και Νοσοκομεία που λειτουργούν ελεγκτήρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Από τους τρεις συμβασιούχους οι δύο αποχωρούν λόγω λήξης της σύμβασής τους τον Σεπτέμβριο, ενώ μία συμβασιούχος αποχωρεί αρχές Νοεμβρίου.

Με το σκεπτικό ότι στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας δεν λειτουργεί ελεγκτήριο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το γεγονός ότι καθημερινά προσέρχονται στην Κεντρική Υπηρεσία του Ο.Π.Α.Δ. εκατοντάδες ασφαλισμένοι του Δημοσίου και των Δήμων, προτείνουμε την λειτουργία ελεγκτηρίου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ο.Π.Α.Δ., (Ηπείρου 38) το οποίο θα στελεχωθεί από τους τρεις μόνιμους, πρώην ελεγκτές ιατρούς του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. Η δημιουργία του ελεγκτηρίου θα συμβάλλει σε μέγιστο  βαθμό στην εξυπηρέτηση των αφαλισμένων μας αλλά και ασφαλισμένων άλλων Ταμείων εκτός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (π.χ. Τ.Σ.Α.Υ., Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε .κ.λπ.) οι οποίοι σήμερα εξυπηρετούνται από τους ελεγκτές γιατρούς της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ο.Π.Α.Δ.

Επιπρόσθετα, η παρουσία των ελεγκτών γιατρών στην Κεντρική Υπηρεσία του Ο.Π.Α.Δ. θα δώσει λύση στο πρόβλημα της έγκρισης των εκκρεμών λογαριασμών γιατρών, Νοσοκομείων και άλλων παρόχων υγείας παρελθόντων ετών, οι οποίοι για να εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να πληρωθούν, απαιτούν την θεώρηση του Ελεγκτή Ιατρού.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος       Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου