Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Κάθοδος σχολικών φυλάκων μετ' αστυνομικών εμποδίων

Με την υποχρεωτική «προστασία» της Αστυνομίας, σχολικοί φύλακες από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν το Σάββατο πεζοπορία διαμαρτυρίας προς την Αθήνα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας.
Αύριο θα κάνουν τη διαδρομή Κατερίνη-Πλάκα Λιτοχώρου 

Αύριο θα κάνουν τη διαδρομή Κατερίνη-Πλάκα Λιτοχώρου Αλλά ήδη από την πρώτη διανυκτέρευσή τους, στα Μάλγαρα, δέχτηκαν τις έντονες παραινέσεις της Αστυνομίας να σταματήσουν το ταξίδι τους και να επιστρέψουν.

«Ενώ είχαμε κατασκηνώσει από τις 5 το απόγευμα στην ύπαιθρο, στην περιοχή των διοδίων στα Μάλγαρα, αστυνομικοί ήρθαν και κουνούσαν έντονα τις σκηνές μας για να βγούμε. "Δεν θα προχωρήσετε. Θα γυρίσετε πίσω", μας είπε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μαλγάρων», λέει στην «Ε» μία εκ των 12 σχολικών φυλάκων που μετέχουν στη πεζοπορία διαμαρτυρίας, η Μαρίνα Σαμαρά. Σε λίγη ώρα, ο διοικητής του Τμήματος ξαναήρθε και τους είπε ότι μίλησε με εισαγγελέα, ο οποίος είπε πως μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους. Στο μεταξύ, τους επισκέφθηκε και η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Χθες, προσθέτει η Μ. Σαμαρά, ένας άλλος αστυνομικός διοικητής, από την Πιερία, τους είπε ότι δεν πρέπει να συνεχίσουν τη πορεία τους, «για δική τους ασφάλεια». Οι σχολικοί φύλακες, που βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με δικηγόρο, αρνήθηκαν να υπακούσουν και συνέχισαν. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους τούς ακολουθούσαν 4 περιπολικά. «Για την προστασία μας...», σχολιάζει η Μ. Σαμαρά. Τους σχολικούς φύλακες ακολουθούν με αυτοκίνητο και φίλοι τους με εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης και πρώτων βοηθειών.

Σήμερα βρίσκονται στη διαδρομή από Αγαθούπολη Πιερίας προς Κατερίνη, ενώ αύριο θα κάνουν τη διαδρομή Κατερίνη-Πλάκα Λιτοχώρου, όπου και θα κατασκηνώσουν. Σκοπός τους είναι να διανύουν 24 χλμ. τη μέρα κινούμενοι 4 ώρες το πρωί και 4 το βράδυ. Σε κάθε διαδρομή θα προστίθενται κι άλλοι συνάδελφοί τους στη πορεία, άλλοι για μικρή απόσταση και άλλοι με σκοπό να συνεχίσουν μαζί τους ώς την Αθήνα, στην οποία υπολογίζουν να φτάσουν στις 28 Οκτωβρίου.

«Είχαμε συνάντηση με στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο μας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε καθεστώς κινητικότητας. Θα παραμείνουμε στη διαθεσιμότητα μέχρι να απολυθούμε. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τελικής πτώσης. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι», δηλώνουν οι σχολικοί φύλακες.

Το Σάββατο, σχολικοί φύλακες και δημοτικοί υπάλληλοι κατέλαβαν συμβολικά για μερικές ώρες το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Γκιουλέκα, στη Θεσσαλονίκη. 

Πηγή:  http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου