Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Διευκρινιστική δήλωση του Yπουργείου Μεταφορών: Μόνο με εξόφληση και όχι με ρύθμιση προστίμου η επιστροφή πινακίδων

Μόνο εφόσον εξοφληθεί το σύνολο του προστίμου για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα επιστρέφονται οι πινακίδες στους παραβάτες, ξεκαθάρισε το υπουργείο Μεταφορών, τονίζοντας πως σε περίπτωση τμηματικής καταβολή του προστίμου δεν θα δίνονται οι πινακίδες στους δικαιούχους.


Στην αποσαφήνιση ότι η ρύθμιση καταβολής προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν οδηγεί και σε επιστροφή των πινακίδων που έχουν αφαιρεθεί από την Τροχαία προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πολιτών το υπουργείο Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι μόνο εάν εξοφληθεί το σύνολο του προστίμου για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιστρέφονται οι πινακίδες στους παραβάτες.

Βάσει των διευκρινίσεων του υπουργείου Μεταφορών σε περίπτωση που η παράβαση επισύρει την ποινή του διοικητικού προστίμου, μέτρο για την εξασφάλιση της καταβολής του είναι η επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος.

Τα δε στοιχεία κυκλοφορίας επιστρέφονται στο νόμιμο κάτοχό τους, αφού εξοφληθεί το πρόστιμο, ήτοι τυχόν χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του προστίμου δεν αποτελεί λόγο επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου