Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τροποποίηση της απόφασης Μητσοτάκη για τη μοριοδότηση: 20 μόρια για ολυμπιονίκες & παγκόσμιους πρωταθλητές - Σχετικό ρεπορτάζ

Κυκλοφόρησε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροποποίηση της απόφασης ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274/9.8.2013 (ΦΕΚ 1992/Β/14.8.2013) του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους καθώς και του τρόπου μοριοδότησής τους». Η μόνη αλλαγή αφορά στην προσθήκη των αθλητών με εξαιρετικές διακρίσεις σε Ολυμπιακά, Παγκόσμια& Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στον πίνακα των μορίων για τον τρόπο εισαγωγής στη Δημόσια Διοίκηση, βάση του οποίου δικαιούνται πλέον 20 μόρια (από 0). Η τροποποίηση της απόφασης ήταν μια ευκαιρία να ξεκαθαριστεί και η μοριοδότηση για την εισαγωγή στη δημόσια διοίκηση με βάση τα Π.Δ.23/2002 και Π.Δ.135/2006 για τους νεώτερους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, για την οποία εκκρεμούν τόσο ερωτήσεις από βουλευτές, όσο και ερωτήματα γραφείων προσωπικού. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.

Κατεβάστε τη σχετική απόφαση:

Ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ:

Μπόνους σε «διαθέσιμους» αθλητές-δημοσίους υπαλλήλους


Πρόσθετα μόρια σε αθλητές που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο λόγω διακρίσεων σε διεθνείς αγώνες  δίνει τροποποίηση της αρχικής υπουργικής απόφασης του Κ. Μητσοτάκη για τη μοριοδότηση των «διαθέσιμων».

Σύμφωνα με  τη νεότερη απόφαση οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν με βάση το νόμο 2725/1999, σε περίπτωση που ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας,  λαμβάνουν, πλέον, 20 μόρια, από 0 που λάμβαναν με την προηγούμενη υπουργική απόφαση του Κ. Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι αφορά τους αθλητές που είχαν προσληφθεί στο Δημόσιο με βάση το νόμο 2725/1999 για εξαιρετική αγωνιστική διάκριση όπως:
  • α) η κατάκτηση 1ης έως και 8ης νίκης σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες,
  • β) η κατάκτηση 1ης έως και 6ης νίκης σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίες ή σε παγκόσμιους σχολικούς αγώνες,
  • γ) η επίτευξη ή η ισοφάριση παγκόσμιας επίδοσης ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίες,
  • δ) η κατάκτηση 1ης έως και 6ης νίκης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε άθλημα που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίες,
  • ε) η επίτευξη ή η ισοφάριση ευρωπαϊκής επίδοσης ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίες.
  • Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, περίπου 900 αθλητές έχουν διοριστεί στο Δημόσιο λόγω των παραπάνω διακρίσεων.

Οι Ολυμπιονίκες στους δρόμους κατά Κ. Μητσοτάκη και διαθεσιμότητας - Ανακοίνωση με βολές κατά υπουργού και νόμου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν Ολυμπιονίκες, που λόγω των διακρίσεών τους διορίστηκαν στο παρελθόν στο Δημόσιο και τώρα κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν αργότερα προς τη Βουλή.
Μετά τη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία έγινε δεκτή και θα συναητθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ κατέθεσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας

«Δώστε μας ό,τι μας ανήκει. Δοξάσαμε την Ελλάδα. Δεν είμαστε επαίτες». «Η πατρίδα μας τίμησε. Δεν έχετε το δικαίωμα να πάρετε αυτή την τιμή πίσω».

Αυτά ανέφεραν τα δύο πανό τα οποία κρατούσαν οι πενήντα περίπου συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών.

Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, ενώ αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη. Παράλληλα, οι αθλητές κατέθεσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απόφαση να συμπεριληφθούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η απόφαση του υπουργού, Κ. Μητσοτάκη, να συμπεριληφθούν κι εκείνοι στο μέτρο της διαθεσιμότηατς-κινητικότητας έχει εξοργίσει τους αθλητές που θεωρούν ότι η πολιτεία τους εμπαίζει καθώς εκείνη ήταν που τους προσέφερε τις όποιες διευκολύνσεις ως αντάλλαγμα και αναγνώριση των υπηρεσιών τους για την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, που έχουν διορισθεί με το Νόμο 2725/1999 με ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον υπουργό αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Ο κ. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αδυνατεί να αντιληφθεί για άλλη μια φορά, το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί στην κοινωνία και τη Δημόσια Διοίκηση με τις πράξεις του, και για να καταφέρει να πετύχει «να βγουν οι αριθμοί», ξεχνά και αυτά που έχει νομοθετήσει η ίδια η Πολιτεία.

Ο κ. Υπουργός λησμονά, ότι ο διορισμός των Διακριθέντων Αθλητών στην Δημόσια Διοίκηση πραγματοποιείται βάσει Ειδικών Διατάξεων του Ν.2725/1999 που ισχύουν έως και σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με εξαιρετικές διακρίσεις σε Ολυμπιακά, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, διορίζονται σε κενές Οργανικές θέσεις Δημοσίου Δικαίου, εφόσον έχουν τα απαραίτητα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα για τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να διοριστούν.

Ουσιαστικά ο νόμος, αποκωδικοποιεί το «Ευχαριστώ» της Πολιτείας για ΤΗ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ που προσέφεραν οι Έλληνες Πρωταθλητές, υψώνοντας την Ελληνική Σημαία, δίνοντας τους αυτό που μπορούσε, την εξασφάλιση εργασίας στον Δημόσιο Τομέα, την εξασφάλιση του μέλλοντος τους.

Η Κυβέρνηση με το να μην εξαιρεί τους Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές από τη διαθεσιμότητα και χωρίς να τους μοριοδοτεί καθόλου με μόρια πρόσληψης, κάτι που κάνει για άλλες ομάδες υπαλλήλων, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ, αλλά με «άλλες διαδικασίες», δίνει στην κοινή γνώμη το μήνυμα, ότι ο διορισμός τους στο Δημόσιο είναι χαριστικός.

Ο Νόμος 4172/2013 στοχοποιεί απροκάλυπτα τους Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές Διορισθέντες στο Δημόσιο, διότι είναι υπάλληλοι χωρίς μόρια πρόσληψης και χωρίς αρκετά έτη προϋπηρεσίας, κάτι το οποίο τους κατατάσσει στις πρώτες θέσεις (και εδώ πρώτοι!) στις λίστες της διαθεσιμότητας.

Ο Ν 2725/1999, μας εξαιρεί από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, διότι η δική μας διαδικασία ΑΣΕΠ είναι η σκληρή προσπάθεια και η επιτυχία μας στα Ολυμπιακά, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και η συμμετοχή μας στον πολυετή Εθνικό Σχεδιασμό περί Αθλητισμού.
Με δεδομένη και αδιαμφισβήτητη τη νομιμότητα και διαφάνεια στον τρόπο διορισμού μας
1. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις αποφάσεις και τους νόμους που δεν περιλαμβάνουν την ρητή εξαίρεση μας από τη Διαθεσιμότητα.
2. Αποτελούν αδιάσειστο στοιχείο για την προσφυγή μας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Όλοι εμείς, οι Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές, ενωμένοι διεκδικούμε το εργασιακό μας δικαίωμα, καθώς είμαστε ενεργοί Υπάλληλοι Δημοσίου Δικαίου και εργαζόμαστε από τη 1η μέρα με ζήλο από την πρώτη ημέρα διορισμού μας. (Ούτε αυτό γνώριζε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης!!!!)

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αντώνης Σαμαράς πρέπει να σταματήσει την επίθεση που γίνεται εναντίον των Ένδοξων Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών.
Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος μας έχει συγχαρεί πολλάκις για αυτά που έχουμε προσφέρει στη Πατρίδα μας, να αντιδράσει σε αυτό το άκρως παράλογο, παράνομο και απολύτως άδικο που γίνεται ενάντια στους Έλληνες Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές, οι οποίοι είναι αυτοί που υψώνουν την Ελληνική Σημαία και δοξάζουν τη Πατρίδα μας παίζοντας τον Εθνικό μας Ύμνο σε όλη την Οικουμένη.

Η μοναδική επιβράβευση μας εκ’ μέρους της Πολιτείας, ο ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ διορισμός στο Δημόσιο, μετατρέπεται από την Κυβέρνηση, στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ των Εξαιρετικά Διακριθέντων Ελλήνων Αθλητών αλλά και όλου του Ελληνικού Αθλητισμού.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες, τους αθλητές, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, τους Αθλητικούς παράγοντες, να μας υποστηρίξουν στην διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Διακυβέρνησης στις 30-10-2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00 π.μ. και στη συνέχεια η διαμαρτυρία θα κορυφωθεί στην Βουλή.

Οι Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές μέλη της
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Δ.Α.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου