Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δικαστική απόφαση δικαιώνει 12 σχολικούς φύλακες του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Στην εργασία τους επιστρέφουν  από την ερχόμενη  Δευτέρα 14 Οκτωβρίου οι δώδεκα σχολικοί φύλακες του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εξετάζοντας  σήμερα  την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, με την οποία ζητούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, αποδέχθηκε το αίτημα  τους και εξέδωσε προσωρινή διαταγή για την επιστροφή  στην εργασία   τους έως ότου εκδοθεί η τελική απόφαση.

«Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη νίκη, το πρώτο καίριο πλήγμα εναντίον του νόμου για την κατάργηση των αναντικατάστατων θεσμών των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν θριαμβολογούμε για το αποτέλεσμα. Ο αγώνας είναι μεγάλος μέχρι την τελική δικαίωση των εργαζομένων, που θα είναι η πλήρης ακύρωση του νόμου»,   σχολίασε  ο   δήμαρχος  Νεάπολης – Συκεών, Σ. Δανιηλίδης,  που παρέστη στην εκδίκαση της  υπόθεσης   ως μάρτυρας    υπεράσπισης.

Ενώπιον του  Δικαστηρίου επανέλαβε τη θέση  του ότι  ο νόμος  που κατάργησε τους σχολικούς φύλακες είναι άδικος και κινείται έξω από κάθε λογική  του Συντάγματος. Τα κεντρικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε είναι ότι πρώτον, η αδικαιολόγητη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους σχολικούς φύλακες δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το φερόμενο στόχο για την εξυγίανση της οικονομίας και των δημοσιονομικών μεγεθών, αφού η μισθοδοσία τους δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε με ένα ευρώ, δεδομένου ότι τα χρήματα καταβάλλονται απευθείας από το ταμείο του δήμου.

Δεύτερον, ότι τα χρήματα που είναι αναγκασμένος ο δήμος να δαπανήσει για την αποκατάσταση της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων μετά από κάθε είδους ζημιές και βανδαλισμούς, είναι πολλαπλάσια από το κόστος της μισθοδοσίας των σχολικών φυλάκων, η παρουσία των οποίων είναι αποτρεπτική για κάθε επίδοξο βάνδαλο. Ανέφερε,μάλιστα, ως απτό παράδειγμα, το γεγονός ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διέθεσε 1,5εκατ. ευρώ από το δημοτικό ταμείο για συντηρήσεις, επισκευές, ελαιοχρωματισμούς, εξοπλισμό και εργασίες αναβάθμισης στα σχολικά συγκροτήματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά σημειώθηκαν ήδη διαρρήξεις και εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εντοπίστηκαν και υλικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε σχολικούς χώρους!

Μετά   την   έκδοση της  δικαστικής απόφασης  ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών,  που είναι  παράλληλα πρόεδρος  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και  μέλος  του δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,  τόνισε ότι την ίδια σθεναρή στάση θα ακολουθήσει και στην περίπτωση  των 23 δημοτικών αστυνομικών του δήμου. Οπως είναι  γνωστό η Δημοτική Αστυνομία επίσης καταργήθηκε μέσα σε μια νύχτα, με τους Δημοτικούς Αστυνόμους να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στους δήμους και να κατευθύνονται προς την ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου