Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Κόλαφος το ΣτΕ κατά του Υπ. Παιδείας για επίμαχη εγκύκλιο - Απορρίφθηκε η αίτηση αναβολής - Πρόστιμο στο υπουργείο πρότεινε ο εισηγητής

Την επιβολή προστίμου στο υπουργείο Παιδείας πρότεινε ο εισηγητής του ΣτΕ, καθώς δεν κατέθεσε τα στοιχεία που του ζητήθηκαν για την επίμαχη εγκύκλιο μεταφοράς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Εργασίας. Η ΟΙΕΛΕ μιλά για ταπείνωση της πολιτικής ηγεσίας και ζητεί την παραίτηση του υπουργού.


Οι υπηρεσίες δεν κατέθεσαν τα στοιχεία που ζητήθηκαν ώστε να αποδειχθεί ότι η επίμαχη εγκύκλιος μεταφοράς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Εργασίας ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Οι νομικοί παραστάτες του υπουργείου δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία
Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή εκδίκαση της αίτησης ακυρότητας που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της περιβόητης εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, ο εισηγητής της υπόθεσης πρότεινε προς το δικαστήριο την επιβολή προστίμου στο υπουργείο, επειδή οι υπηρεσίες του δεν κατέθεσαν στοιχεία, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν από το ΣτΕ, που να αποδεικνύουν ότι η εγκύκλιος ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Οι δύο νομικοί παραστάτες του υπουργού, απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και ότι το παρόν εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κρίνεται «παράλογα προστατευτικό»!

Όπως σχολιάζει η ΟΙΕΛΕ, κατέπεσε ο μέχρι σήμερα ισχυρισμός του Κ. Αρβανιτόπουλου ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση έναντι των δανειστών και αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας έναντι των σχολαρχών.

Μετά από τη νομική αυτή εξέλιξη η ΟΙΕΛΕ ζητεί από τον υπουργό Παιδείας, «ο οποίος νομοθετεί κατ΄ εντολήν τρίτων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, άρα είναι επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον», να διασώσει την προσωπική και πολιτική του αξιοπρέπεια και να παραιτηθεί.

Πηγή: Αυγή 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ

ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ. ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ – ΚΑΤΕΠΕΣΕ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ» - Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πρωτόγνωρη για την πολιτική ζωή του τόπου ταπείνωση υπέστη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε δικαστική  αίθουσα. Στη σημερινή εκδίκαση της αίτησης ακυρότητας που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ κατά της περιβόητης εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου που επιχειρεί να αποσύρει την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις, ο εισηγητής  της υπόθεσης πρότεινε προς το δικαστήριο την επιβολή προστίμου στο Υπουργείο Παιδείας, επειδή οι υπηρεσίες του δεν κατέθεσαν στοιχεία, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν από το ΣτΕ, που να αποδεικνύουν ότι η εγκύκλιος ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Οι δύο νομικοί παραστάτες του Υπουργού, ο κ. Κανιούρας (αντιπρόεδρος του ΝΣΚ στο Υπουργείο Παιδείας) και ο κ. Σινάνης (Πάρεδρος του ΝΣΚ) απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και ότι το παρόν εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κρίνεται «παράλογα προστατευτικό»!

Επομένως, κατέπεσε ο μέχρι σήμερα ισχυρισμός του κ. Αρβανιτόπουλου ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση έναντι των δανειστών και αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας έναντι των σχολαρχών.

Μετά από τη νομική αυτή εξέλιξη η ΟΙΕΛΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος νομοθετεί κατ΄ εντολήν τρίτων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, άρα είναι επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον, να διασώσει την προσωπική και πολιτική του αξιοπρέπεια και να παραιτηθεί.
 
Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Αναβολή ζήτησε από το ΣτΕ το υπ. Παιδείας


Την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής που έκανε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) στο ΣτΕ, κατά της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας με την οποία η ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα είναι πλέον υπό την κρατική εποπτεία, ζήτησε το υπουργείο Παιδείας.

Ο πάρεδρος του ΝΣΚ, ύστερα από εντολή του υπουργού Παιδείας, επικοινώνησε χθες με το νομικό παραστάτη της ΟΙΕΛΕ κ. Κατρούγκαλο και τον ενημέρωσε ότι το υπουργείο Παιδείας ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, που επρόκειτο να γίνει σήμερα, προκειμένου να βρει περισσότερα στοιχεία για να ενισχύσει τη νομική του θέση. 

Η απόσυρση της εγκυκλίου αυτής ήταν άλλωστε το αίτημα που κυριάρχησε στην 24ωρη απεργία που έκαναν προχθές οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, η οποία είχε πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής. Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η εφαρμογή της εγκυκλίου αυτής, που είναι παράνομη και αντισυνταγματική, θα ανοίξει το δρόμο σε ελεύθερες, μαζικές και αναιτιολόγητες απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, θα συρρικνώσει τις αποζημιώσεις τους και θα οδηγήσει σε αφαίρεση της ιδιότητας των λειτουργών τής εκπαίδευσης και στον υποβιβασμό τους σε απλους ιδιωτικούς υπαλλήλους. 

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έχει αναστείλει προσωρινά την εφαρμογή της εγκυκλίου, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ παρέμβαση υπέρ του υπουργείου Παιδείας που προωθεί τη συγκεκριμένη εγκύκλιο έκανε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.


Ανακοίνωση ΟΙΕΛΕ: Έντρομο το Υπ. Παιδείας ζητά αναβολή της συζήτησης στο ΣτΕ


Σάλπισε η ισπανική υποχώρηση μετά τη συγκλονιστική απεργία της ΟΙΕΛΕ και την πορεία χιλιάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη Βουλή! Ο Πάρεδρος του ΝΣΚ, μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας, επικοινώνησε χθες με τον νομικό παραστάτη της ΟΙΕΛΕ στην υπόθεση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου κ. Κατρούγκαλο και τον ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε αναβολή της εκδίκασης (που είναι προγραμματισμένη για αύριο, στις 9:30 πμ) προκειμένου να βρει «περισσότερα στοιχεία» για να ενισχύσει τη νομική του θέση.

Και αναρωτιέται έκπληκτος και οργισμένος κανείς:
  • ·         Όταν κατέλυαν με εγκύκλιο (!) το Σύνταγμα και τους νόμους, υπακούοντας στις εντολές του αδελφού του πρωθυπουργού, δεν είχαν τα απαιτούμενα «στοιχεία»;
  • ·         Όταν εν μέσω θέρους, για να μην τους πάρει χαμπάρι κανείς, αποφάσιζαν να πετάξουν έναν κλάδο 15.000 ανθρώπων στον Καιάδα για να χαρίσουν το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα συν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους «κολλητούς», δεν είχαν τα απαιτούμενα «στοιχεία»;
  • ·         Όταν, αντί να σεβαστούν το Σύνταγμα, τους θεσμούς και το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης, συνέπραξαν σε μια φαρσοκωμωδία με τον ΣΙΕΙΕ και τον ανυπέρβλητο γίγαντα της οικονομικής σκέψης και μεγαλοστέλεχος του ΔΝΤ Niko Hobdari, δεν είχαν τα απαιτούμενα «στοιχεία»;

Τα «συνεταιράκια» (ΣΙΕΙΕ και Υ.ΠΑΙ.Θ.) είναι φανερό ότι ψάχνουν τρόπο διαφυγής και τακτική αναδίπλωσης, ώστε να εφαρμόσουν με άλλους τρόπους τα άνομα σχέδιά τους και να αποφύγουν το κάζο. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς, τόσο ο κλάδος μας (όπως φάνηκε περίτρανα χθες με τη συγκλονιστική απεργία και πορεία στη Βουλή) όσο και η κοινωνία έχουν πάρει χαμπάρι την ανίερη συνεργασία τους. Και σύντομα οι μεν θα καταλήξουν στην άβυσσο της πολιτικής λήθης με δημοκρατικές διαδικασίες, οι δε θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη για το όργιο παρανομίας και αυθαιρεσίας της τελευταίας 4ετίας.

Κι όσο κι αν με ψιθύρους ή μέσω «κύκλων» οι του ΣΙΕΙΕ επιχειρούν να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους συνοδοιπόρους διαδίδοντας ότι δήθεν η ΟΙΕΛΕ ζητά αναβολή, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Για μια ακόμη φορά η λαϊκή παροιμία «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα» επιβεβαιώθηκε.  
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/

Σχόλιο: Θα έλεγε κανείς ότι αυτό είναι άσχετο με οτιδήποτε έχει να κάνει με δημοτική αστυνομία. Έχει όμως να κάνει με τη Δικαιοσύνη. Η ανάρτηση ανεβαίνει για όσους μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές... Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου