Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Β. Μεϊμαράκης λέει «άχρηστους» όσους επανεπροσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο (βίντεο) - Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ - Αναδίπλωση Ν.Δ. - Δήλωση ΑΝ.ΕΛ.

Με μια ανατριχιαστικού κυνισμού αποστροφή του λόγου του -"εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο Δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν"- ο Ευ. Μεϊμαράκης αποκάλυψε από το Ηράκλειο της Κρήτης το σκληρά νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της παράταξής του.

Οι... "άχρηστοι του Δημοσίου που επαναπροσλήφθηκαν" δεν είναι άλλοι από τις καθαρίστριες, τους καθηγητές και τους σχολικούς φύλακες, τους απολυμένους μετά το "μαύρο" στην ΕΡΤ, τους διαθέσιμους και απολυμένους που αποκαταστάθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, μαζί με όλους τους άλλους "άχρηστους του Δημοσίου", ακούν τη Ν.Δ. να ξαναπειλεί με απολύσεις αν ο λαός την ξαναφέρει στη διακυβέρνηση.



Πηγή: http://left.gr/


ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μεϊμαράκης λέει «άχρηστους» όσους ξαναβρήκαν δουλειά στο Δημόσιο


Πυρά κατά του Β. Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή χθεσινή ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στην οποία -όπως αναφέρει- «αποκάλεσε “άχρηστους” τους εργαζόμενους που ξαναβρήκαν τη δουλειά τους στο δημόσιο».

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το κόμμα που έβαλε την υπογραφή του στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συμφωνεί με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα στείλει και άλλους χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Αυτή είναι η ΝΔ των απολύσεων, της εργασιακής ζούγκλας, της ανεργίας».

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Σχόλιο: Ανάμεσα στους «άχρηστους» (καθηγητές, σχολικούς φύλακες, διοικητικούς ΑΕΙ, καθαρίστριες) και σημαντική μερίδα συναδέλφων μας που παρέμειναν αδιάθετοι και όδευαν προς απόλυση. Για να μην ξεχνάμε... Και ας μην ξεχνάνε κάποιοι πως αν δεν υπήρχε «ιδιαίτερη» μοριοδότηση, άλλοι θα βρίσκονταν στη θέση τους...

Και βέβαια μετά το κράξιμο, η «αναδίπλωση», ψευδής βέβαια και αυτή καθώς δεν έγινε καμία επαναπρόσληψη υπαλλήλου που κατέθεσε πλαστά δικαιολογητικά:


ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «άχρηστους» τους «επίορκους»
Τι απαντάει η ΝΔ σε όλα αυτά. Πηγές από τη Συγγρού τόνιζαν ότι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον πανικό της Κουμουνδούρου που επιχειρεί να κερδίσει ψήφους παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια. Διευκρίνιζαν, δε, ότι οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ αφορούσαν «τους επίορκους υπαλλήλους που μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο». Πρόσθεταν ότι «δεν μιλάει κανείς για αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο».

 ΑΝΕΛ: Πίσω από τα ψεύτικα χαμόγελα…
Λίγο αργότερα τη «σκυτάλη» για το θέμα πήραν οι ΑΝΕΛ λέγοντας: “Πίσω από τα ψεύτικα χαμόγελα και τα «ψόφια κέφια» κρύβει το πρόσωπο του κυνισμού, της βαρβαρότητας και του κοινωνικού ρατσισμού ο κ. Μεϊμαράκης, φτάνοντας στο έσχατο σημείο να χαρακτηρίσει «άχρηστους», όσους απέλυσε η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου από το δημόσιο, τους καθηγητές, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, δηλαδή τους ανθρώπους του μόχθου. Και ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική του προκατόχου του, του κ. Σαμαρά, όταν απειλεί ανενδοίαστα με νέες απολύσεις από το Δημόσιο”. Και προσθέτουν: “Ας μην εγκαλεί ως «μνημονιακούς» τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο υπέρ το δέον μνημονιακός κ. Μεϊμαράκης, που εκπροσωπεί αποκλειστικά το «χθες» στην πολιτική ζωή. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν γίναμε και ούτε θα γίνουμε ποτέ μνημονιακοί, όπως η Νέα Δημοκρατία των Σαμαρά-Μεϊμαράκη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου