Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Αθηναίων: Δηλώσεις Καμίνη για τη Δημοτική Αστυνομία, τον Ελαιώνα και το Γηροκομείο

Παραθέτουμε σημεία δηλώσεων του δημάρχου Αθηναίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου:


για την επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μετά από δύο χρόνια απουσίας, με πολλές συνέπειες για τη λειτουργία της πόλης της Αθήνας, οι δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονται και πάλι στους δρόμους της πόλης.

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες ενημερώνουν τους πολίτες για την επαναδραστηριοποίηση της δημοτικής αστυνομίας, και από τη ερχόμενη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, πιάνουν δουλειά, βεβαιώνοντας παραβάσεις που δυσχεραίνουν τη ζωή όλων μας.

Πρώτος στόχος μας είναι η απόδοση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, σε εκείνους στους οποίους ανήκει: στους πολίτες. Η παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου και η παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση, είναι χωρίς αμφιβολία η μεγάλη μας προτεραιότητα.

Ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν είναι η επιβάρυνση της καθημερινότητας των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, όμως σε περιπτώσεις παρανομιών θα επιδεικνύεται ανάλογη αυστηρότητα εκ μέρους της υπηρεσίας».

για το προσφυγικό ζήτημα και τον Ελαιώνα

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η προσωρινή παραχώρηση του χώρου στον Ελαιώνα από τον δήμο Αθηναίων, εκτός από τον ανθρωπιστικό έχει και ένα διδακτικό στόχο: να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες στη διαχείριση του μεγάλου αυτού ζητήματος. Την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ο δημόσιος διάλογος εδράζεται στο πως θα ενσωματωθούν οι πρόσφυγες στην κοινωνική και οικονομική ζωή της κάθε χώρας, στην Ελλάδα συνεχίζουμε να ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Ο δήμος Αθηναίων κάνει το καθήκον του, δείχνοντας υπευθυνότητα απέναντι στους κατοίκους της Αθήνας και τα δικαιώματα των προσφύγων».

για την ανακίνηση του ζητήματος και την ποινική δίωξη εναντίον της διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, αποκτήσαμε σχέση εποπτείας πάνω σε όλα τα ιδρύματα της πόλης. Ο δήμος είναι αποφασισμένος σε οποιαδήποτε περίπτωση παρατηρείται κακοδιαχείριση ή κακοδιοίκηση σε ιδρύματα της πόλης να παρεμβαίνει, ασκώντας πλήρως την αρμοδιότητα που του έχει αναθέσει ο Καλλικράτης. Το Γηροκομείο Αθηνών έχει μία τεράστια υποδομή και δυνατότητα να διαδραματίσει ένα σημαντικότατο ρόλο στην περίθαλψη γερόντων. Λόγω χρόνιας κακοδιοίκησης, βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ όπως πάρα πολλά άλλα ιδρύματα έχει μία τεράστια, τεράστια ακίνητη περιουσία. Αποφασίσαμε να ορίσουμε επίτροπο και να ξεκινήσει έλεγχος. Το ίδρυμα κατέφευγε διαρκώς στα δικαστήρια προκειμένου να απαγορεύσει την, ενοχλητική όπως αποδείχθηκε, παρουσία του επιτρόπου, ενώ στα κάγκελα του ιδρύματος πριν κάποια χρόνια, αναρτήθηκε πανό το οποίο μετά κατέβηκε, που έγραφε «Καμίνη κάτω τα χέρια από το Γηροκομείο». Πρέπει να βαδίσουμε με το νόμο και η απονομή της δικαιοσύνης το ξέρουμε πόσο πολύ βραδυπορεί. Τις νομικές δυνατότητες διορισμό νέας διοίκησης τις έχουμε υπόψη μας. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τις έχουμε εφαρμόσει, εάν ήμασταν σίγουροι ότι αυτό δεν θα υπονόμευε την πορεία της δικαστικής διαδικασίας. Επομένως, δεν θέλω να εκληφθεί εδώ ότι ο δήμος έχει ολιγωρήσει σε αυτό το ζήτημα. Ο δήμος έχει ακολουθήσει μία συγκεκριμένη τακτική που δεν υπονομεύει τη νομική του θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου