Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Πινακίδες κυκλοφορίας πλέον θα αφαιρεί η Δημοτική Αστυνομία

"Βροχή” εξακολουθούν να πέφτουν οι κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τη δημοτική αστυνομία. Τα ροζ χαρτάκια που έχουν τοποθετηθεί στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων μέσα σε διάστημα μόλις 15 ημερών ξεπερνούν τις 4.000, ενώ τις επόμενες ημέρες οι δημοτικοί αστυνόμοι θα προχωρούν και σε αφαίρεση πινακίδων.

 "Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι μπήκε μια τάξη στο κυκλοφοριακό της πόλης. Χρειάζεται χρόνος γι αυτό. Τώρα προς το παρόν η δημοτική αστυνομία κόβει μόνο κλήσεις, σύντομα όμως θα αρχίσουμε να αφαιρούμε και τις πινακίδες από τα οχήματα των παραβατών”, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Τάξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Κιοσέογλου.

 Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μετά την επαναλειτουργία του Σώματος, στην οποία συμμετείχαν ο εισαγγελέας, η τροχαία, αλλά και δημοτικοί αστυνόμοι.

 Σε οθόνη προβλήθηκαν εικόνες και φωτογραφίες από τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, επισημάνθηκαν οι κυριότερες παραβάσεις, ενώ δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τη συνέχεια.

 “Όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα έχουν πλέον το νου τους για τους παραβάτες. Δεν είναι μόνο η δημοτική αστυνομία αλλά και η τροχαία μπαίνει στο παιχνίδι”, πρόσθεσε ο κ.Κιοσέογλου υποστηρίζοντας πως προτεραιότητα θα δοθεί στη συνέχεια στη Λεωφόρο Νίκης και την Αγίου Δημητρίου για να απεγκλωβιστούν τελείως οι δρόμοι αυτοί από τα παράνομα παρκαρισμένα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ , dikaiologitika.gr

Σχόλιο: Πολύ καλή η επικοινωνιακή πολιτική στη Θεσσαλονίκη, πολύ καλό ξεκίνημα. Διαβάστε παρακάτω παλαιότερο ρεπορτάζ για τον πρώτο απολογισμό της δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 2.000 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»

«Βροχή» οι κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Τις 2.000 άγγιξαν οι κλήσεις που έκοψε η δημοτική αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, στους παραβάτες οδηγούς.

«Βροχή» οι κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη
Στην «κορυφή» των παραβάσεων βρίσκονται τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Για τον αριθμό των κλήσεων αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη μετά την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Λευτέρης Κιοσέογλου.

Οι δημοτικοί αστυνόμοι βγήκαν στους δρόμους της πόλης από την περασμένη Δευτέρα, 28 Σεπτέμβρη, σε δύο βάρδιες πρωί - βράδυ σε μια προσπάθεια να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό.

«Τα παιδιά που βγήκαν στο δρόμο έχουν περάσει το μήνυμα ότι δεν αστειευόμαστε. Έχουμε και την παραγγελία του εισαγγελέα για καμία ανοχή καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υποστηρίζοντας παράλληλα και την καλή συνεργασία με την τροχαία.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως έχει πέσει το βάρος τόσο στους λεωφορειοδρόμους όσο και στις φορτοεκφορτώσεις, σημείωσε πως «όσοι παρκάρουν παράνομα παίρνουν κλήση και καλά να πάθουν», ενώ τόνισε πως «ζητάμε από το υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει την αύξηση του αριθμού των δημοτικών αστυνόμων».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κιοσέογλου πέρα από τις περίπου 2.000 κλήσεις έχουν κατατεθεί και δύο μηνύσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για καταπάτηση του δημόσιου χώρου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου