Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για συγκέντρωση ενάντια στο σύμφωνο του ευρώ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 7.00 μ.μ.



Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αποτέλεσμα και των αγωνιστικών παρεμβάσεων των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας, δεν πρέπει να δημιουργήσουν καμιά αυταπάτη.
Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα κρίνουν την κάθε κυβέρνηση από την πολιτική της απέναντι στα προβλήματά τους και τα προβλήματα της κοινωνίας.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, δεν σημαίνουν αλλαγή πολιτικής αλλά εμμονή στην ίδια αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική.
Τα αντιλαϊκά μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όπως η παραπέρα περικοπή μισθών και συντάξεων, αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, ξεπούλημα των Δ.Ε.Κ.Ο. και της δημόσιας περιουσίας θα συνοδευτούν με αντιδραστικές θεσμικές παρεμβάσεις όπως η κατάργηση της μονιμότητας, η κατάργηση των συνδικαλιστικών και συλλογικών δικαιωμάτων κ.λ.π.
Τα μέτρα μάλιστα αυτά θα προωθηθούν με δημοψήφισμα και θα υλοποιηθούν με βάση τους σχεδιασμούς με συνταγματικές αλλαγές.
Ταυτόχρονα στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθείται το σύμφωνο για το ΕΥΡΩ που αποτελεί ταφόπλακα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαών όλης της Ευρώπης.
Το σύμφωνο για το ΕΥΡΩ και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη διαρκή λιτότητα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους και τη «συνταγματοποίηση» του χρέους, θα αποτελέσουν το άλλοθι για τη συνέχιση της ίδιας αντεργατικής πολιτικής.

Μπροστά στις παραπάνω εξελίξεις οι εργαζόμενοι, το συνδικαλιστικό κίνημα, η Ελληνική κοινωνία συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Σύνταγμα την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 στις 7.00 το απόγευμα, ημέρα που η κυβέρνηση θέλει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Συγκεντρωνόμαστε έξω από τη Βουλή και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ανεξάρτητα από το ποιος τις ασκεί και θα τις ασκήσει.
Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια άλλη πολιτική που κριτήριό της θα είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι των δανειστών και των κερδοσκόπων.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών της Ευρώπης ενάντια στο σύμφωνο για το ΕΥΡΩ.
Απαιτούμε να γίνει δημοψήφισμα για τη νέα συνθήκη στη χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη.
Συνεχίζουμε με 48ωρη απεργία μαζί με τη Γ.Σ.Ε.Ε. τις ημέρες που το μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όλοι στο Σύνταγμα. Όλοι στον αγώνα…

Από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου