Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συμμετοχή της στο αυριανό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Αθήνα, 3 Ιουνίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 599

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 και καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να δώσουν μαζικά το παρόν στην κινητοποίηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

          Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και στη συνέχεια θα κινηθούν προς την Πλατεία Ομονοίας, όπου έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 το πρωί το συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. Για τη μετακίνηση εργαζομένων από Νομούς κοντά στην Αττική θα αναχωρήσουν λεωφορεία με αφετηρία τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

          Τα νέα «βάρβαρα» μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν το σύνολο των εργαζομένων και την κοινωνία στη φτώχια και την εξαθλίωση. Την οικονομία και τη χώρα σε νέα και πιο βαθιά αδιέξοδα. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και η δημιουργία κοινωνικού μετώπου για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου που φέρνει πρόσθετες μειώσεις στο εισόδημα, περικοπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, απολύσεις, δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα και ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας είναι επιτακτική.

          Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ανέλαβε την πρωτοβουλία και κάλεσε τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα σε σύσκεψη, για την από κοινού και συντονισμένη απάντηση στη «καταιγίδα» νέων μέτρων της κυβέρνησης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, στις 10.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας και δύναται να συμμετάσχουν και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής.    

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου