Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ για στάση εργασίας την Πέμπτη 9 Ιουνίου


Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165
Αριθμ. Πρωτ.: 197

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά  την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν  και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας και αναδιάρθρωση ή κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα  αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις  μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λ.π.
Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία  και το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο.
Ταυτόχρονα προβλέπεται το ξεπούλημα  των Δ.Ε.Κ.Ο. και των Δημοσίων Υπηρεσιών και μάλιστα μέσα από τη σύσταση ιδιωτικού φορέα που θα ελέγχει η ίδια η Τρόικα!!!
Το νερό, το ρεύμα, ο Ο.Τ.Ε., τα Λιμάνια, οι Συγκοινωνίες, ο Ο.Π.Α.Π., τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί,  με δραματικές επιπτώσεις  για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.
Μαζί όμως με τις Δ.Ε.Κ.Ο. και τη Δημόσια περιουσία, η κυβέρνηση  προωθεί τη συγχώνευση και κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών, τη δραματική  μείωση  της απασχόλησης και στο στενό Δημόσιο τομέα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους. Καταργούνται ή συγχωνεύονται 75, αρχικά, φορείς του Δημοσίου, ο ΟΔΔΥ, το Ε.Ι.Ν., τα Ερευνητικά Ιδρύματα κ.λ.π. ενώ μέσα από την αξιολόγηση του Α.Σ.Ε.Π., των προς μετάταξη υπαλλήλων, καταργούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα στο Δημόσιο.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο, ενάντια στα καταστροφικά για ολόκληρη την κοινωνία μέτρα, αποφάσισε την πραγματοποίηση, σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε., νέα γενική απεργία για το επόμενο διάστημα.

Αποφάσισε, επίσης, την κήρυξη  στάσης εργασίας 11.00 με λήξη ωραρίου για τους εργαζόμενους στην Αττική και το Νομό Θεσσαλονίκης καθώς και σε όποιους Νομούς, τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια, την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων στις Δ.Ε.Κ.Ο., ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και για την προστασία των Δημοσίων κοινωνικών αγαθών.
Η συμμετοχή στη στάση εργασίας και την απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος πρέπει να είναι μαζική.
Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας, οι αγώνες όλης της Ελληνικής κοινωνίας με τα πρωτόγνωρα μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια, μπορούν να σταματήσουν την πολιτική που καταστρέφει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία, προς όφελος των δανειστών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου.


Όλοι στον αγώνα
Όλοι στη στάση εργασίας
και στην απεργιακή συγκέντρωση
στις 11.00 το πρωί
την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
στην Πλατεία Κλαυθμώνος

 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου