Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης στον ιστότοπο του Δήμου Αθηναίων - Δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής κλήσεων!

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα εγκαινιάζει ο Δήμος Αθηναίων στην ιστοσελίδα του. Εδώ και 2-3 μέρες είναι διαθέσιμη πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής με πιστωτική κάρτα των κλήσεων που βεβαιώνει η Δημοτική Αστυνομία. Για να λειτουργήσει η υπηρεσία είναι απαραίτητο να δοθεί ο αριθμός κλήσης, η ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

Η πληρωμή των κλήσεων είναι δυνατή μετά την ηλεκτρονική καταχώριση της σχετικής κλήσης, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσες ημέρες μετά τη βεβαίωση της παράβασης γίνεται η καταχώριση, ούτε αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση για τις κλήσεις που βεβαιώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Παράλληλα έχει εκσυγχρονισθεί η πληροφόρηση για σειρά υποθέσεων που διεκπεραιώνουν οι υπηρεσίες του Δήμου, και ο δημότης έχει πλέον στη διάθεσή του αναλυτική πληροφόρηση ανά υπηρεσία, καθώς και ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα πληροφόρησης των όρων δόμησης σε κάθε οδό. Η υπηρεσία προσφέρεται με την χρήση Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος (G.I.S.) με την συνεργασία των Δ/νσεων Πολεοδομίας, Σχεδίου Πόλεως, Πληροφορικής και την υποστήριξη της ΔΑΕΜ Α.Ε.





Ειδικά σε σχέση με τη Δημοτική Αστυνομία, ο δημότης μπορεί να λάβει πληροφόρηση για 12 υπηρεσίες, τρεις εκ των οποίων αφορούν στην ελεγχόμενη στάθμευση

1.Άδεια προσωρινής διακοπής κυκλοφορίας - Άδεια ΤομήςΟδηγίες Δικαιολογητικά
2.Έκδοση κάρτας δακτυλίουΟδηγίες Δικαιολογητικά
3.Γραφείο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων και ΤύπουΟδηγίες
4.Κατάληψη Κοινοχρήστου ΧώρουΟδηγίες
5.Παραβάσεις Κανονισμού ΚαθαριότηταςΟδηγίες
6.Παραλαβή πινακίδων κυκλοφορίαςΟδηγίες Δικαιολογητικά
7.Πληρωμή Εκθέσεων Βεβαίωσης Παράβασης - (Κλήσεις)Οδηγίες
8.ΠρωτόκολλοΟδηγίες Δικαιολογητικά
9.Υποβολή Ένστασης για παραβάσεις παράνομης στάθμευσηςΟδηγίες Δικαιολογητικά


1.Σύστημα Ελέγχου - Έκδοση Καρτών Ειδικών ΘέσεωνΟδηγίες Δικαιολογητικά
2.Σύστημα Ελέγχου - Έκδοση Καρτών Μονίμων ΚατοίκωνΟδηγίες Δικαιολογητικά
3.Υποβολή Ένστασης για παραβάσεις παράνομης στάθμευσηςΟδηγίες Δικαιολογητικά


Δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κάποιο δελτίο τύπου από το Δήμο Αθηναίων για τις παραπάνω καινοτόμες υπηρεσίες. Εμείς ως παράταξη απευθύνουμε συγαχρητήρια στη Δημοτική Αρχή γι' αυτό το μεγάλο βήμα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, και ελπίζουμε να εξελιχθεί ομαλά, χωρίς τεχνικά προβλήματα, και να γίνει ένα εύκολο εργαλείο για το δημότη.

Επισκεφθείτε τη σχετική ενότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου