Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Καμίνης: Προς ελαστικοποίηση του νόμου για τους «επίορκους»

Την αλλαγή του νόμου για τους επίορκους ώστε «να απαλλάσσονται από το χαρακτηρισμό του επίορκου οι υπάλληλοι που έχουν κατηγορηθεί για ελάσσονα αδικήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπηρεσία», προανήηγειλε μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Συγκεκριμένα, κατά την εισήγησή του ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «έχει έρθει σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός του νομοθετικού πλαισίου για τους επίορκους υπαλλήλους».

Προανήγγειλε δε ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα φέρει νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα απαλλάσσονται από το χαρακτηρισμό του επίορκου οι υπάλληλοι που έχουν κατηγορηθεί για ελάσσονα αδικήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπηρεσία».

Παράλληλα ο κ. Καμίνης εκτίμησε ότι υπάρχει θετική προοπτική στη διαθεσιμότητα, καθώς «με το μέτρο της κινητικότητας δεν θα υπάρξουν απολύσεις.»

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του δ.σ. με αφορμή το αίτημα να τεθούν σε αργία τέσσερις μηχανικοί του δήμου,  ο κ. Καμίνης είχε εκφράσει την αντίθεση του στην ευρεία ερμηνεία της διατάξης.

Μιλώντας στην aftodioikisi.gr πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαίωναν ότι όντως γίνεται συζήτηση για την ελαστικοποίηση των ρυθμίσεων που αφορούν τα ελάσσονα αδικήματα των δημοσίων υπαλλήλων, προσθέτοντας ότι «η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου