Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κοινό ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου κατά του ρατσισμού - Δήλωση Δημάρχου Αθηναίων

Οι δημοτικές παρατάξεις «Δικαίωμα στην Πόλη», «Αθήνα, πόλη της Ζωής μας», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανοιχτή Πόλη», «Επιμένουμε Αθήνα» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές της Αθήνας» (σημ.: δηλαδή όλοι πλην Χρυσής Αυγής) ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα:

Η σημερινή παγκόσμια μέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων οφείλει να βρει όλους τους πολίτες ενωμένους όσο ποτέ, κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού. Με όλες μας τις δυνάμεις και με συνεχείς πρωτοβουλίες επιδιώκουμε, η Αθήνα να αναδειχθεί σε πόλη ανεκτικότητας στη θρησκευτική λατρεία, το χρώμα και την άποψη, καθώς και σε χώρο ειρηνικής συνύπαρξης, έμπνευσης, δημιουργίας και ανάπτυξης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας υπογραμμίζει την προσήλωσή του στο σεβασμό της διαφορετικότητας, στην καταδίκη της ρατσιστικής βίας, καθώς και στο συνεχή διάλογο με τις κοινότητες των μεταναστών που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων.

Δήλωση δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων


«Το σημερινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού δεν μπορεί να έχει απλώς επετειακό χαρακτήρα . Είναι μήνυμα υπεράσπισης των βασικών αρχών της Δημοκρατίας, της ισότητας, της ανεκτικότητας απέναντι στη διαφορετικότητα και της κοινωνικής συνοχής στις πόλεις μας.

Είναι μήνυμα συνεχούς αγώνα εναντίον όλων όσοι δηλητηριάζουν και πληγώνουν όχι μόνο την κοινωνική ειρήνη αλλά κυρίως την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των ανθρώπων. Εναντίον εκείνων που επιχειρούν να γυρίσουν προς τα πίσω το ρολόι της ιστορίας και να εισβάλουν στην καθημερινότητά μας με νεοναζιστικές πρακτικές .

Ο δήμος Αθηναίων και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών σε συνεργασία με τους δημότες, τους φορείς της πόλης και τις κοινότητες μεταναστών, αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων συμπεριφορών».

Πηγή: cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου