Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αποθήκη 1.500 τ.μ. γεμάτη με προϊόντα-«μαϊμού» βρέθηκε στη Ρόδο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ – Αποθήκη 1.500 τ. μ. γεμάτη με μαϊμού!
Λίγο πριν τη διάθεση χιλιάδων εμπορευμάτων μαϊμού σε εμπορικά καταστήματα της Ρόδου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, κατάφεραν να εντοπίσουν αποθήκη 1.500 τ. μ. που βρίσκεται στην περιοχή της Άνω Ηλιόπουλης, συλλαμβάνοντας τους τρεις υπεύθυνους της επιχείρησης.

Οι άνδρες της Ασφάλειας, αφού εντόπισαν τους επιτήδειους, ενημέρωσαν αμέσως, τόσο το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, όσο και εργαζόμενους στη Διεύθυνση Εμπορίου. Την υπόθεση – με βάση τις πληροφορίες – ερευνά και το προσωπικό του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ερευνούσαν πληροφορίες περί λειτουργίας αποθήκης με μαϊμού προϊόντα στην πόλη της Ρόδου. Χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς που αυτή βρίσκεται, αλλά και κανένα επιπλέον στοιχείο, κατάφεραν να διαπιστώσουν την ύπαρξη ενός χώρου 1.500 τμ (πρόκειται για τον στεγασμένο χώρο) στην περιοχή Άνω Ηλιούπολη της Ρόδου. Σε έφοδο που πραγματοποίησαν το απόγευμα της 14ης Μαρτίου έτους 2013, διαπίστωσαν την ύπαρξη εντός της αποθήκης μαϊμού προϊόντων που διατίθεντο σε καταστήματα του νησιού, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη και των τριών ιδιοκτητών, του πατέρα και των δύο υιών.

GADPNA DT 20130315 PAREMPORIO ENTOPISMOS APOTHIKIS RODOS F2

Αμέσως μετά τον εντοπισμό της αποθήκης οι άνδρες της Ασφάλειας, ενημέρωσαν τόσο το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, όσο και τους υπεύθυνους του Τμήματος Εμπορίου για τα όσα είχαν εντοπίσει, προκειμένου ο καθένας (στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του) να συνδράμει στην καταγραφή και κατάσχεση των εμπορευμάτων. Τα είδη – μαϊμού – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – διανέμονταν σε καταστήματα του νησιού, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα πουλούσαν στους κατοίκους της Ρόδου ως γνήσια. Στην αποθήκη βρέθηκαν από αθλητικά παπούτσια μέχρι και είδη καλλωπισμού!

Στην έρευνα φέρεται να συμμετάσχει και προσωπικό του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) προκειμένου να διερευνηθεί εάν τα εμπορεύματα έφτασαν στη Ρόδο με νόμιμο τρόπο. Εάν δηλαδή, δεν παραβιάστηκε ο τελωνιακός κώδικας, κάτι που μέχρι και χθες δεν προέκυπτε. Οι τρεις συλληφθέντες πάντως, ο πατέρας, και οι υιοί, κατηγορούνται για την τέλεση των αδικημάτων της πλαστογραφίας, της απάτης, αλλά και της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας σημάτων.

Η ΕΡΕΥΝΑ
Οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 67, 32 και 31 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της 14ης Μαρτίου έτους 2013, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατηγορούμενοι για την τέλεση εμπορίου προϊόντων απομίμησης. Άνδρες της Ασφάλειας, διερευνώντας σχετική πληροφορία, εντόπισαν σε περιοχή της πόλης της Ρόδου αποθήκη με μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης – παρεμπορίου. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η αποθήκη ανήκει σε εταιρεία χονδρεμπορίου με υπεύθυνους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για αποθήκη 1.500 τμ, μέσα στην οποία βρέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντωναπομίμησης γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, όπως ενδύματα, υποδήματα, είδη καλλωπισμού κ.α. Η διαδικασία κατάσχεσης, αλλά και η λεπτομερής καταγραφή των προϊόντων «μαϊμού» που εντοπίστηκαν, μέχρι και χθες αργά το μεσημέρι βρισκόταν σε εξέλιξη, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

2η ΣΥΛΛΗΨΗ
Το βράδυ της 14ης Μαρτίου έτους 2013, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, ένας 36χρονος τσιγγάνος, κατηγορούμενος για κατοχή προϊόντων απομίμησης – παραεμπορίου με σκοπό την πώληση.

Προχθές το βράδυ στην περιοχή Τσαϊρι Ρόδου, περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. ακινητοποίησαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος και σε έλεγχο που διενέργησαν βρήκαν στην κατοχή του (70) είδη προϊόντων, όπως ενδύματα και υποδήματα, τα οποία διαπιστώθηκε ότι αποτελούν απομίμηση και αντιγραφή γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Τα απομιμητικά προϊόντα τα οποία προορίζονταν για πώληση κατασχέθηκαν, και ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω. 

Πηγή:  http://proodos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου