Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Καμίνης: Δημοτική «Task Force» για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου


Στην ανάπλαση της Πανεστημίου μέσα το Rethink Athens αναφέρθηκε, σε δηλώσεις ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πως «ένα τμήμα της εκτέλεσης του έργου θα περάσει μέσα από αδειοδοτήσεις του δήμου, οπότε θα φτιάξουμε μια Task Force, η οποία θα προσπαθήσει με γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσει το έργο».

Όπως είπε ο Γ. Καμίνης, η ανάπλαση της Πανεπιστημίου, «είναι κατά βάση ένα πρόγραμμα το οποίο δεν κάνει, πώς να σας πω, ριζικές παρεμβάσεις. Θα λειτουργήσει περισσότερο στην επιφάνεια της Πανεπιστημίου.

»Βέβαια το μεγάλο έργο είναι η επέκταση του τραμ. Κατά τα λοιπά στο διαγωνισμό ήρθε πρώτο ένα σχέδιο το οποίο είναι πάρα πολύ ωραίο αλλά και πάρα πολύ απλό στη σύλληψη του και πιστεύω και στην εκτέλεση του. Οπότε αν υπάρξει ταχύτητα στην εκπόνηση των μελετών, γιατί το έργο αυτό με ευρωπαϊκούς πόρους θα γίνει, πιστεύω ότι και το Ίδρυμα Ωνάση θα καταβάλλει, θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις όπως μέχρι τώρα σε αυτήν την ιστορία και θα βοηθήσουμε ο δήμος της Αθήνας, όπως στάθηκε, από την πρώτη στιγμή στο έργο αυτό θα σταθεί μέχρι το τέλος».

Οι αναπλάσεις μέσω ΕΣΠΑ
Σχολιάζοντας τα 120 εκατ. ευρώ ΕΣΠΑ για της αναπλάσεις της Αθήνας, ο δήμαρχος είπε: «Είναι έργα αναπλάσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και έργα για την επιχειρηματικότητα. Να δώσουμε κίνητρα σε νέους ιδιαίτερα να αλλάξουν την εκπαίδευση τους, να μπορέσουν να μετεκπαιδευτούν, να βρουν νέα δουλειά. Επίσης έργα καινοτομίας, μετατρέποντας είτε δημοτικά είτε ιδιωτικά κτίρια σε εργαστήρια καινοτομίας, όπου θα μπορούν να κάνουν την εκκίνησή τους νέοι επιχειρηματίες. Βάσει του νέου προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα έτη 2014 – 2020, το 5% κάθε χώρας για πρώτη φορά προορίζεται για τις πόλεις. Η Αθήνα είναι έτοιμη να διεκδικήσει ό,τι αντιστοιχεί της αναλογεί. Δουλεύουμε για να φέρουμε λεφτά στην πόλη από την Ευρώπη, ούτως ώστε να μπορέσουν να γίνουν πράγματα στην Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου