Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Το έγγραφο-πρόσκληση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Υπουργό Εσωτερικών για τη δημοτική αστυνομία

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: 704

Προς:
Υπουργό Εσωτερικών
κ. Χάρη Καστανίδη


Κοινοποίηση:                 
Υπουργείο Εσωτερικών
Γενική Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Δ/νση Οργάν. & Λειτουργίας Ο.Τ.Α.        
Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α.


Κύριε Υπουργέ,
Έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας για τα ζητήματα που αφορούν στη  Δημοτική Αστυνομία, ένα θεσμό με πολλά αντικείμενα εργασίας και δραστηριότητες χωρίς ωστόσο να έχει καθορισθεί ο τρόπος άσκησης των αρμοδιοτήτων της. Αποτέλεσμα αυτών, ο κάθε Υπουργός ή Δήμαρχος να θεωρεί ότι μπορεί να παρεμβαίνει και να εξαγγέλλει νέες αρμοδιότητες ή να εφαρμόζει κατά το δοκούν τις υπάρχουσες.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με έγγραφά της από το Μάιο του 2010 επικεντρώνεται περισσότερο στα περιστατικά βίας κατά των Δημοτικών Αστυνομικών σ’ όλη την Ελλάδα που σχετίζονται με το κυνήγι του παραεμπορίου, την επιβολή προστίμων με την απαγόρευση του καπνίσματος, αρμοδιότητες Σ.Δ.Ο.Ε., αστυνόμου γειτονιάς, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της.
Σχετικά είναι τα με αριθμ. πρωτ.: 527/12-5-2010, 617/8-6-2010, 82/24-1-2011 και 585/27-5-2011 έγγραφά μας που συνημμένα σας στέλνουμε.

Κύριε Υπουργέ,
Λόγω του ότι τα περιστατικά  προπηλακισμών, ύβρεων, χειροδικιών, συνεχώς αυξάνονται και λόγω του ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι κατασταλτικός μηχανισμός έναντι των δημοτών της, θα πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία να μας καλέσετε για συζήτηση επί των θεμάτων αυτών. Εκτιμούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει συνεργασία και συνεννόηση άμεσα ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι με συνέπειες τραυματισμούς ή ακόμη πιο δυσάρεστες εξελίξεις  εν ώρα υπηρεσίας των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος      Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος    Γιάννης Τσούνης


Δείτε το έγγραφο εδώ: ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου