Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Εντοπισμός στην Αθήνα δύο μεγάλων αποθηκών με είδη παρεμπορίου

Δύο νέες μεγάλες αποθήκες
2,7 εκατ. «μαϊμούδες» στο Βοτανικό

Περισσότερα από δύο εκατομμύρια τεμάχια από εμπορεύματα «μαϊμού», υπολογίζεται ότι βρίσκονται σε μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες με προϊόντα παραεμπορίου, που εντοπίστηκε σήμερα στο Βοτανικό, ενώ άλλα περίπου 700.000 κομμάτια βρέθηκαν και σε δεύτερη αποθήκη στην ίδια περιοχή.

Η πρώτη αποθήκη, εμβαδού 2.000 τ.μ., εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Ευρυμέδοντος και Παραμυθιάς και η δεύτερη, εμβαδού 700 τ.μ., στην οδό Αρτεμισίου 14, στο πλαίσιο της κοινής δράσης για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στο Κέντρο της Αθήνας και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των προϊόντων που βρέθηκαν (ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια, τσάντες κ.λπ.), τα οποία είναι απομιμήσεις γνωστών εταιρειών ή δεν φέρουν ονομασία, στο πλαίσιο της προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς.

Οι δράσεις αυτές, όπως έχει γίνει γνωστό από την Αστυνομία, είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σε καθημερινή βάση από αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής το οποίο έχει διατεθεί μόνιμα για το σκοπό αυτό, από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και με άλλες συναρμόδιες αρχές και φορείς, όπως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.ά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 24 αποθήκες στο Κέντρο της Αθήνας και κατασχέθηκαν προϊόντα παραεμπορίου, η συνολοκή αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου