Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης: «Η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να ενισχυθεί»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία πρώην δημοτικών αστυνομικών, κατόπιν αιτήματος τους, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.



Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι κατόπιν της υποχρεωτικής μετάταξής τους, υπηρετούν τώρα σε Σωφρονιστικά Καταστήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησαν από τον κ. Πατούλη να στηρίξει το αίτημα τους να επανέλθουν εθελοντικά στις επανασυσταθείσες υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, στις οποίες υπηρετούσαν προ της υπηρεσιακής τους μεταβολής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ότι η δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι ενισχυμένη και να λειτουργεί με όρους που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, προκειμένου να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα προκρίνει το αίτημα τους στα συναρμόδια υπουργεία, ζητώντας να προχωρήσουν σε σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την εθελοντική επιστροφή τους στη δημοτική αστυνομία.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Αξιοσημείωτος είναι ο τίτλος του άρθρου στο blog του κ. Πατούλη:

Γ.Πατούλης: « Η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να ενισχυθεί και να λειτουργεί με όρους που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου