Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Απλήρωτοι και χωρίς στολές οι δημοτικοί αστυνομικοί στην Αθήνα - Τι λέει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών

Σε καθεστώς υπολειτουργίας έχει τεθεί η δημοτική αστυνομία της Αθήνας καθώς οι υπάλληλοι της υπηρεσίας είναι «παροπλισμένοι» εξαιτίας των ελλείψεων που παρατηρούνται σε στολές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υπηρεσιακά οχήματα.


Οι δημοτικοί αστυνομικοί μετά την επαναπρόσληψή τους βρίσκονται σε ουσιαστική «αργία» και αδυνατούν να πραγματοποιήσουν ελέγχους καθώς και να πιστοποιήσουν παραβάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους ενώ, όπως καταγγέλει το σωματείο τους, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες.

«Ούτε καν υπηρεσιακές ταυτότητες δεν έχουμε», επισημαίνει στο newsit ο πρόεδρος του σωματείου δημοτικών αστυνομικών της πρωτεύουσας, Απόστολος Κόσσυβας, και θέτει το ζήτημα της ασφάλειας των ίδιων των αστυνομικών απο το γεγονός ότι είναι αναγκασμένοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους χωρίς στολές κατά παράβαση της νομοθεσίας για τη λειτουργία της υπηρεσίας.

«Πως θα σας φαινόταν στο δρόμο να σας έβγαζε κάποιος την πινακίδα του αυτοκινήτου χωρίς στολή, άστολος, και χωρίς να έχει πάνω του ούτε μια υπηρεσιακή ταυτότητα», λέει ο κ. Κόσσυβας και καταλήγει πως αυτή η εικόνα δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις στους δημότες για την ίδια την υπηρεσία.

Ακούστε όλα όσα είπε στο NewsIT ο πρόεδρος του σωματείου δημοτικών αστυνομικών της πρωτεύουσας:



ΦΩΤΟ NEWSIT
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι στολές είναι μόνο ένα μέρος απο το συνολικό πρόβλημα λειτουργικότητας που αντιμετωπίζει η υπηρεσία την ώρα που οι υπηρεσιακές μηχανές και τα αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα σε κάποιο πάρκινγκ του δήμου Αθηναίων. Στοίχημα για τη δημοτική αρχή αποτελεί και η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών απο το κτίριο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στα τρία δημοτικά αστυνομικά τμήματα, τα οποία προς το παρόν είναι ανέτοιμα να υποδεχθούν τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας. Η δημοτική αστυνομία της πρωτεύουσας εκπέμπει σήμα κινδύνου και αν ο δήμος δεν αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία οι δημοτικοί αστυνομικοί θα οδηγηθούν στο να κόβουν κλήσεις με πολιτικά και να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας με τα λεωφορεία της γραμμής.   ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Στάμου - Μίλτος Σακελλάρης Πηγή:  http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου