Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Από την αξιολόγηση στην τρομοκρατία: Οι επικίνδυνοι ακροβατισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με έναν λεκτικό και πολιτικό ακροβατισμό επιχείρησε να καλύψει την απόφασή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή την οποία είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ από τη 15η Μαΐου εναντίον της αξιολόγησης.

Με αφορμή σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που τονίζει ότι η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει, έστρεψε αλλού τη συζήτηση: «Από πότε, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του Δημοσίου να προσφεύγει στη δικαιοσύνη, είναι κυβερνητική τρομοκρατία;», αναρωτήθηκε. Και πρόσθεσε: «Αν κάποιος υποπίπτει σε συμπεριφορές οι οποίες είναι ελέγξιμες και ενδεχομένως επικριτέες, είναι μάλλον τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σπεύδουν να συμμετάσχουν σε κάθε τέτοια δίκη, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο, ξεκάθαρη πολιτική επιρροή και μη σεβόμενοι την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», συνιστώντας «να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για τρομοκρατία σε αυτήν την αΑίθουσα».

Για κυβερνητικό αυταρχισμό και βιομηχανία προσφυγών έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη: «Τι θα κάνετε αν δεν βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία τα δικαστήρια και αν η ΑΔΕΔΥ συνεχίσει με άλλη μορφή, με άλλη ορολογία και με άλλη κάλυψη τους απεργιακούς αγώνες; Θα κάνετε και επιστράτευση; Θα επιστρατεύσετε τώρα και τους δημοσίους υπαλλήλους; Επιστρατευμένη καταναγκαστική εργασία θα επιβάλετε στην Ελλάδα;» ρώτησε τον υπουργό.

«Από πότε, χρησιμοποιείτε όλα τα μέσα, για να θίξετε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία; Από πότε νομιμοποιείστε να δίνετε συμβουλές συμπεριφοράς, τη στιγμή που η κυβέρνησή σας περιφρονεί τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο;» ρώτησε και η Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΛ).

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου