Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Συνεχίζουμε, ΑΝΥΠΑΚΟΗ απεργία - αποχή από την αξιολόγηση (για τους συναδέλφους που παρέμειναν στους ΟΤΑ)

Συνεχίζουμε, ΑΝΥΠΑΚΟΗ απεργία -αποχή

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου της αγωγής  που κατέθεσε ο Υπουργός της  …απορρύθμισης  και των απολύσεων κ. Μητσοτάκης, να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική ή όχι, η απεργία – αποχή  των εργαζομένων από κάθε εργασία που έχει σχέση με την διαδικασία της «αξιολόγησης»  και έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τον …Μάιο, η κυβέρνηση με το φόβο να βγει υπόλογη (!) στους τροικανούς εντολοδόχους της καταφεύγει σε μεθόδους εκφοβισμού και τρομοκρατίας των εργαζομένων που αντιδρούν και αντιστέκονται.
Η καθολική ανυπακοή που έχουν δείξει οι εργαζόμενοι και η μαζική συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή από τη διαδικασία της «αξιολόγησης» έχουν ακυρώσει στην πράξη τον ανθωποφαγικό νόμο 4250/2014. Η ενότητα και μαζικότητα των εργαζομένων στην ανυπακοή του νόμου είναι αυτό που τρομάζει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία σε κρίση πανικού έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, παρουσία και της τρόικα στην Αθήνα, να αποδείξει με δηλώσεις της το αντίθετο.
Μετά την πρώτη καταληκτική ημερομηνία (30-6-2014) του επιμερισμού της ποσόστωσης που υπό την πίεση και τις παρεμβάσεις του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος πέρασε και βρήκε την πλειοψηφία των δήμων και αρκετών διοικήσεων του δημοσίου να μην έχουν εκδώσει σχετική απόφαση, λήγει την Τρίτη 15-7-2014 και η δεύτερη φάση, αυτή της «αυτοαξιολόγησης», όπου σε όποιες υπηρεσίες «κατορθώθηκε» να μοιραστούν τα φύλλα «αυτοαξιολόγησης», οι εργαζόμενοι δήλωσαν δυναμικά την αντίθεση τους και απείργησαν – απείχαν από την διαδικασία και μαζικά παρέδωσαν τα φύλλα στα πρωτοβάθμια σωματεία τους, μπλοκάροντας την αντισυνταγματική και ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής «αξιολόγηση» με προκαθορισμένη ποσόστωση.
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες ότι η δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων θα έρθει μόνο μέσα από νομικές και δικαστικές πράξεις, ούτε μπορεί να περιμένει κάτι να του χαριστεί, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπορεί να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να χαράξει τις επόμενες κινηματικές δράσεις του.
Η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία – αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αποδεικνύει την ορθότητα της απόφασης για την συγκεκριμένη μορφή πάλης που πρότεινε το ΜΕΤΑ Δημοσίου, συσπειρώνοντας τους εργαζόμενους και δημιουργώντας κίνημα ανυπακοής.   
Γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση που βρίσκεται σε αδιέξοδο, το επόμενο διάστημα θα εντείνει τις προσπάθειες εφαρμογής, ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχικότητας και τρομοκράτησης κατά των εργαζομένων, η ΑΝΥΠΑΚΟΗ που εκφράστηκε μέσα από την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ με όρους μαζικούς, έχοντας ήδη αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, αποτελεί μονόδρομο στο να συνεχιστεί μέχρι την ολική ανατροπή του μνημονιακού - αντεργατικού νόμου της «αξιολόγησης» και αποτελώντας την αρχή για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.
Παρά του ότι ο υπουργός των απολύσεων και η συγκυβέρνηση που υπηρετεί λοιδόρησαν άθλια τους εργαζόμενους στην προπαγάνδα τους, προκειμένου να «νομιμοποιήσουν» στην κοινωνία τις 15.000 απολύσεις που η τρόικα τους έχει διατάξει για το 2014, εμφανίζοντας ένα διεφθαρμένο δημόσιο με δεκάδες χιλιάδες «επίορκους», «κοπανατζήδες» και διορισμένους με πλαστά δικαιολογητικά, στη πράξη όμως διαψεύστηκαν  οικτρά περιορίζοντας τον αριθμό σε μια μικρή μειοψηφία μερικών εκατοντάδων υπαλλήλων που το δικό τους σύστημα, των πελατειακών σχέσεων και του ρουσφετιού, τους «εξέτρεφε» μέχρι και σήμερα.
Την «αστοχία» της αυτή η κυβέρνηση επιχειρεί να την καλύψει με την «εκκαθάριση» χιλιάδων εργαζόμενων που μετατράπηκε η σύμβαση τους από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου, σε βάθος … εικοσαετίας (από το 1994). Σκοπεύει ουσιαστικά μέσα από το επικοινωνιακό περιτύλιγμα της δήθεν διαφάνειας και εξυγίανσης να δημιουργήσει μια ακόμη «δεξαμενή» για χιλιάδες απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, τα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα.
Με τη θέσπιση –ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ νέων κριτηρίων, ο Κ. Μητσοτάκης, μετά από πάνω από 20 χρόνια, ουσιαστικά τροποποιεί τα κριτήρια, βάσει των οποίων έγιναν οι καθ΄ όλα νόμιμες διαδικασίες μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που κρίθηκαν νόμιμες και από τα Δικαστήρια και το ΑΣΕΠ. Οι όροι μετατροπής των συμβάσεων όπως αποτυπώθηκαν στο Π.Δ. 164/2004, κρίθηκαν συνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενσωματώνοντας στην ελληνική έννομη τάξη τις διατάξεις της Κοινοτικής Οδηγίας 1999/70/ΕΚ, η οποία αποσκοπούσε στην αποτροπή καταχρήσεων από το κράτος-εργοδότη σε βάρος των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Στο συνδικαλιστικό – εργατικό κίνημα τίποτα δεν έχει χαριστεί και η μετατροπή των σχέσεων εργασίας από την ομηρία και την ανασφάλεια σε μόνιμη και σταθερή εργασία, έγινε μέσα από τους διαχρονικούς και επίπονους αγώνες των εργαζομένων, δεν μπορεί μετά από 20 χρόνια να τους ακυρώσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της στην τρόικα αλλά πρωτίστως να εξυπηρετήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτούς που με τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» απαλλάσσονται από την ευθύνη των πράξεων τους, να «στήνουν στον τοίχο» τους εργαζόμενους όπως και όποτε θελήσουν.  
Οι ελεγκτές που έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους στις δημόσιες υπηρεσίες και τους Δήμους για τον προσχηματικό «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων, πρέπει να κριθούν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ από το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους και με κάθε τρόπο (έκτακτες γενικές συνελεύσεις – καταλήψεις κ.α.)  να αποτραπεί κάθε διευκόλυνση και πραγματοποίηση του «επανελέγχου» που μόνο στόχο έχει τις μνημονιακές απολύσεις εργαζομένων.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!
ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ
Η Κυβερνητική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν θα περάσει
ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ «ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ» ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ν.4250/2014 ΤΩΡΑ!!!   

Πηγή: http://megalo-limani.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου