Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Μητσοτάκης: Ανειλημμένη δέσμευση οι απολύσεις - Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί, Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική - Ποιος επιστήμονας τον κατηγορεί ότι λέει ψέμματα

Το μήνυμα ότι η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί, στέλνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η χώρα θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» και ότι «η εφαρμογή των νομών δεν είναι εθελοντική».

Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί- Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική


Μιλώντας στον Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε:

«Οι απολύσεις του 2013 και του 2014 είναι ανειλημμένη δέσμευση. Η ιστορία λέει ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να αναδιαπραγματευτούμε και επιχειρήσαμε να θέσουμε τέτοια θέματα στην τρόικα σπάσαμε τα μούτρα μας (...) Πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει».

«Η εφαρμογή των νομών δεν είναι εθελοντική, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει και η σχετική διάταξη έχει ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία και γι' αυτό όπως είπε θα πρέπει ο κάθε υπουργός να ξεφεύγει από τον «παράδεισο» του δικού του υπουργείου και να βλέπει το μεγάλο στόχο.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν σημαίνει πως θα πάνε αυτομάτως στη διαθεσιμότητα όσοι υπάλληλοι δεν θα έχουν καλή αξιολόγηση και θα ανήκουν στο 15%.

«Η αξιολόγηση δεν θα έχει επιπτώσεις σε διαθεσιμότητα, απολύσεις μείωση μισθών. Για πολλά χρόνια κάθε έννοια αξιολόγησης στο δημόσιο είχε καταστρατηγηθεί. Σε κάθε ομάδα εργαζομένων κάποιοι αποδίδουν καλύτερα κάποιοι χειρότερα. Η συγκριτική αξιολόγηση είναι εργαλείο (...) δεν υπήρχε κουλτούρα αξιολόγησης στο δημόσιο. Θα αξιολογείται ο υπάλληλος βάσει συγκεκριμένων στόχων που θα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ υπαλλήλου – προϊσταμένου» σημείωσε.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

Ποιος επιστήμονας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει ψέμματα για την αξιολόγηση

Κατά τις συχνές του δημόσιες εμφανίσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφάνιζε συνεχώς, υπερασπιζόμενος την πρόθεσή του να αλλάξει τον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, το επιχείρημα ότι με το υφιστάμενο σύστημα «όλοι οι υπάλληλοι βαθμολογούνταν με άριστα».

Πού στήριζε ο υπουργός το επιχείρημά του; Είναι απορίας άξιον. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κώστα Παπαδημητρίου, σε συνάντηση που είχε ο ίδιος προ ημερών με την ηγεσία του υπουργείου, ζητήθηκε από τον υπουργό να παραθέσει τα στοιχεία στα οποία βασίζει τη «θεωρία περί αρίστων», τουλάχιστον στο υπουργείο που προΐσταται, και κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό.

Στη συνέχεια το Επιμελητήριο απευθύνθηκε στις διευθύνσεις προσωπικού 6-7 υπουργείων με το ερώτημα εάν έχει ζητηθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να παραδώσουν κατάλογο αρίστων και η απάντηση ήταν ότι ουδέποτε τους ζητήθηκε. Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον κ. Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο πρόσφατης συνέντευξης Τύπου της μελέτης του ΔΕΕ για την αξιολόγηση.

Δηλαδή, με άλλα λόγια ο κ. Παπαδημητρίου είπε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέμματα.

Πηγή:  aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου