Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Συναυλία αγώνα & αλληλεγγύης τη Δευτέρα 28 Ιουλίου (21:00) - Παναττική συγκέντρωση το ίδιο πρωί (11:00) για την εκδίκαση της έφεσης στην «αξιολόγηση» Μητσοτάκη

Συναυλία συμπαράστασης διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ είναι η εξής:

«Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, οι υγειονομικοί, οι υπάλληλοι των υπουργείων Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Εργασίας, το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα , αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, στη διάλυση και την παραχώρηση των Δημόσιων και Κοινωνικών Υπηρεσιών στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Συμβολίζουν τον αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που αγωνίζονται, ενάντια στις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, ενάντια στην επέλαση της μνημονιακής βαρβαρότητας. Υπερασπίζονται με επιμονή και σθένος την αξιοπρέπεια τους, τον κόσμο της εργασίας, τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να παρευρεθούν μαζικά στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιούλη στις 21:00 στην πλατεία Συντάγματος.»


Πηγή: aftodioikisi.gr

Δευτέρα 28 Ιούλη 2014, Μεγάλη Συναυλία κατά των Διαθεσιμοτήτων - Απολύσεων


Στηρίζουμε τη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιούλη ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις που οδήγησαν μαζί με άλλους κλάδους εργαζομένων και τις 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στην ανεργία.


Ο πολύμηνος συνεχής αγώνας των 595 αγωνιζόμενων καθαριστριών συμβολίζει τον αγώνα χιλιάδων εργαζομένων που αγωνίζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στις μνημονιακές αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, μέσα από τις οποίες περνά, η πιο στυγνή νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα του καπιταλισμού σε βάρος της εργασίας και της κοινωνίας. Ένας αγώνας που γεννά ελπίδες σε όλους τους εργαζόμενους, για μια νέα αγωνιστική πορεία του εργατικού κινήματος..


Μαζί με τις καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενοι σε Υπουργεία, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ συγκαταλέγονται στον μακρύ κατάλογο των πρώτων δημοσίων υπαλλήλων που απολύονται μετά από 103 χρόνια. Στόχος τους είναι η εκχώρηση των δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα και η αντικατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων από «ωφελούμενους» και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που θα αμείβονται μηδαμινά με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Η κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά Σύνταγμα και νόμους, συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και αρνείται να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν να γυρίσουν πίσω στην εργασία τους.


Με την μαζική συμμετοχή μας και παρουσία στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιούλη στις 21:00 στην πλατεία Συντάγματος συμπαρατασσόμαστε στον ηρωικό πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 28 ΙΟΥΛΗ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!


Πηγή: ΑΣΚ-ΟΤΑ

Παναττική συγκέντρωση καλεί η ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα 28/7/2014 για την εκδίκαση της έφεσης στην «αξιολόγηση» Μητσοτάκη


Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τον επίμονο και ενωτικό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, οι οποίοι με την καθολική και μαζική συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης», δηλώνουν με σαφήνεια ότι δεν θα επιτρέψουν την επιχειρούμενη απορρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, την προωθούμενη διάλυση των Δημοσίων και Κοινωνικών Υπηρεσιών, την αφαίρεση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου και μεταφορά τους στον ιδιωτικό τομέα, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που προωθούνται από την κυβέρνηση με μανδύα το σύστημα «αξιολόγησης», την συνέχιση της πολιτικής των διαθεσιμοτήτων και των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, τις νέες μειώσεις μισθών από Σεπτέμβρη.


Η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα της χώρας, ειδικά τα τελευταία γκρίζα χρόνια του μνημονίου, δεν θα χει τέλος, αν δεν το δώσουμε εμείς ως αποτέλεσμα της ενότητάς μας και του αγώνα μας.

Ενός αγώνα που δεν είναι συντεχνιακός.

Είναι αγώνας για τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά. Είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας.

Μπροστά σε αυτό τον αγώνα Κυβέρνηση και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με φανατισμό επιμένουν στις επιλογές της καταστολής, του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ έχοντας πλήρη συναίσθηση των τραγικών συνεπειών των προωθούμενων μέτρων για το Δημόσιο συνολικά, τους εργαζόμενους σε αυτό και τους πολίτες-χρήστες των Υπηρεσιών του, δηλώνει για ακόμα μία φορά την πρόθεση και απόφασή της για συνέχιση με όλες τις δυνάμεις και με όλες τις μορφές, του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων επιτυχούς έκβασής του. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα, για τη μη εφαρμογή και την κατάργησή του Ν.4250.Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης».

Δεδομένης δε, της σοβαρής πολιτικής σημασίας που έχει η δίκη της Δευτέρας 28/7/2014 (11.00 π.μ), οπότε και εκδικάζεται η Έφεση της ΑΔΕΔΥ κατά της Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων) κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους συναδέλφους με την ισχυρή τους παρουσία στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 7) να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να καταδικάσουν τις επιλογές της Κυβέρνησης για ποινικοποίηση των εργατικών και συλλογικών αγώνων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: ΑΣΚ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου