Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Αντιδρούν και γενικοί διευθυντές στην αξιολόγηση!

Ούτε μέσα στο "σπίτι" του δεν μπορεί να επιβάλει την "τάξη" της αξιολόγησης ο Κυρ. Μητσοτάκης κι ενώ σήμερα λήγει η προθεσμία για την αυτοαξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του οποίου προΐσταται, οι 260 από τους 380 εργαζόμενους έχουν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στο σωματείο τους αρνούμενοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο από τους εργαζόμενους, αλλά και από τους γενικούς διευθυντές. Ένας εξ αυτών έχει αρνηθεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση, ενώ την έντονη διαφωνία τους έχουν εκφράσει εγγράφως και οι γενικοί διευθυντές που προΐστανται σε υποστελεχωμένα τμήματα και επισημαίνουν ότι εάν δεν υπήρχε ο περιορισμός της ποσόστωσης, θα βαθμολογούσαν υψηλότερα τους υφισταμένους τους.

Τρανταχτή είναι η απόφαση του προϊστάμενου της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής, που απαρτίζεται από 20 άτομα και σύμφωνα με τον νόμο της αξιολόγησης υποχρεώνεται να αποδώσει σε 3 υπαλλήλους βαθμό από 1 έως 6,9%, αλλά στην αναφορά του γράφει: "Από τον παραπάνω αριθμό θεωρώ ότι ο ένας τουλάχιστον θα έπρεπε να αξιολογηθεί και να ενταχθεί στην αμέσως προηγούμενη κλίμακα βαθμολόγησης (7 έως 8,9), καθ' όσον έχει ανταποκριθεί επιτυχώς στο έργο που του ανατέθηκε".

Στη Διεύθυνση Διοικητικού Εκσυγχρονισμού, που σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠΕΣΔΔΑ έπρεπε να είναι άρτια στελεχωμένη με 60-70 εργαζόμενους, υπηρετούν μόλις τρεις υπάλληλοι χωρίς προϊστάμενο, καθώς την εποπτεία την έχει ο γενικός γραμματέας. Στην αξιολόγησή του βαθμολόγησε από 9-10 τον ένα υπάλληλο που υπάγεται στη διεύθυνση και με 7-8 τους άλλους δύο υπαλλήλους.

Πηγή:  http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου