Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ένας χρόνος διαθεσιμότητα – Πανελλαδική ημέρα δράσης από την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 22 Ιουλίου - Στάση εργασίας & συγκέντρωση διαμαρτυρίας και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική μέρα δράσης την Τρίτη 22 Ιουλίου ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από τα διακλαδικά συντονιστικά διαθεσίμων Αθήνας -Θεσσαλονίκης και την ΟΛΜΕ, ζητά η ΑΔΕΔΥ από τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του Δημοσίου καθώς και όλους τους εργαζόμενους.

Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει, «στις 22 Ιουλίου κλείνει ένας χρόνος από τότε που η Κυβέρνηση, με το νόμο 4172/13, έθεσε σε διαθεσιμότητα χιλιάδες καθηγητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και όλους τους σχολικούς φύλακες. Ένα χρόνο τώρα, στο δρόμο του αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, βρεθήκαν μαζί, απολυμένοι της ΕΡΤ, καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, υπάλληλοι των υπουργείων ΥΠΠΟ, ΥΠΕΚΑ, Ανάπτυξης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, διοικητικοί του ΕΚΠΑ &του ΕΜΠ, Υγειονομικοί, χιλιάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους του Δημοσίου», προσθέτει.

Και καταλήγει: «Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την επίθεση ενάντια στη σταθερή και μόνιμη εργασία, με την προωθούμενη αξιολόγηση, έχει στόχο να τρομοκρατήσει, να χειραγωγήσει, να προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και να μειώσει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο.»

Πηγή: aftodioikisi.gr


ΠΟΕ- ΟΤΑ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 22/7 ενάντια στη διαθεσιμότητα



Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την εφαρμογή του νόμου 4172/13  που έθεσε σε διαθεσιμότητα τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές και η ΠΟΕ- ΟΤΑ πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 8 έως τις 2 μ.μ. και οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 Ιουλίου και ώρα 12:30 έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την ίδια μέρα στις 8:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι η εξής:

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 805 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας όλων των συνδικαλιστικών στελεχών και των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και ώρα 12.30 το μεσημέρι.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εφαρμογή του Ν.4172/13 από την κυβέρνηση, με τον οποίο έθεσε σε διαθεσιμότητα τους Σχολικούς Φύλακες και τους Καθηγητές, οδηγώντας σε διάλυση το Δημόσιο σύστημα παιδείας και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών στα Σχολεία.
Σημειώνεται πώς την ίδια ημέρα, Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 8.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των Σχολικών Φυλάκων και σε συνεργασία με άλλους διαθέσιμους εργαζόμενους Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ., στην Αγία Παρασκευή, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα κατασκηνώσουν.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τη διευκόλυνση όσων Σχολικών Φυλάκων θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αποφάσισε την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενωμένοι και αλληλέγγυοι με αίτημα την επιστροφή όλων των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και όλων των διαθέσιμων-απολυμένων στις θέσεις εργασίας τους. Αγωνιζόμαστε επίσης να ανατρέψουμε τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικα να θέσουν σε διαθεσιμότητα-απολύση χιλιάδες νέους υπαλλήλους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. των Δήμων απ’ όπου θα περάσει η πορεία των διαθέσιμων-απολυμένων εργαζομένων με αποφάσεις τους να στηρίξουν ενεργά και συμμετοχικά την κινητοποίηση.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ-ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος        Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου