Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Καμίνη – Κικίλια για θέματα δημοτικής αστυνόμευσης - Συνεργασία της ΕΛΑΣ με το Δήμο Αθηναίων

Θέματα συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Δήμου Αθηναίων συζήτησαν την Παρασκευή ο Βασίλης Κικίλιας και ο Γιώργος Καμίνης, παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., κ. Δημήτριου Τσακνάκη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα δημοτικής αστυνόμευσης. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε επικαιροποίηση των σημείων επαφής του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω των οποίων θα επιλυθεί αποτελεσματικά και αμεσότερα τα αναφυόμενα ζητήματα συναρμοδιότητας. Επίσης, συμφωνήθηκε η επίσπευση αποπεράτωσης της χρήσης των κτηρίων, στα οποία θα στεγαστούν τα τμήματα Δημοτικής Αστυνόμευσης».

Ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στην προτεραιότητα που δίνεται στην ασφάλεια του κέντρου της Αθήνας, εστίασε στα πρώτα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιείται από τα μέσα Ιουλίου στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Θησέας», για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, του παρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και λοιπών αδικημάτων.

«Τόνισα στον κ. Καμίνη ότι πρωταρχική μας επιδίωξη είναι η αστυνόμευση σε επίπεδο καθημερινότητας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στον πολίτη μία Αστυνομία που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο κύρος - αποτελεσματικότητα - φιλικότητα. Μία Αστυνομία που μπορεί να προλαμβάνει και να καταπολεμά την παραβατικότητα εξίσου αποτελεσματικά» σημείωσε.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως «αυτό βέβαια προϋποθέτει τους αστυνομικούς στους δρόμους και όχι στα γραφεία» και επισήμανε ότι στόχος είναι «ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα της εβδομάδας, όλο το χρόνο. Η ασφάλεια δεν κάνει εκπτώσεις, δεν πάει διακοπές».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης επεσήμανε πως «ο δήμος είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία, πόσω μάλλον όταν το ξέρουμε ότι μας αφαιρέθηκε η Δημοτική Αστυνομία εν μία νυκτί και υπάρχει ακόμα πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Γι' αυτό ακριβώς βρισκόμαστε εδώ σήμερα, να δούμε πώς θα γίνει αυτή η συνεργασία και γι' αυτό ακριβώς και ο δήμος διαθέτει υποδομή στην Ελληνική Αστυνομία και κτιριακή και σε θέματα τεχνικά, ηχόμετρα, αυτοκίνητα κτλ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου