Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Άναψαν τα αίματα με τους δημάρχους - Συνεργάτης Στουρνάρα: "Δεν συνομιλώ με Ταλιμπάν" - Τα βρήκαν για τους δημοτικούς αστυνομικούς

- Στην ΕΛ.ΑΣ. θα απορροφηθεί το 80% των δημοτικών αστυνομικών, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του Στουρνάρα 
- Ο δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, επιβεβαίωσε στο ΣΚΑΪ το φραστικό επεισόδιο με σύμβουλο του ΥΠΟΙΚ  
- Στον... αέρα οι σχολικοί φύλακες
- Τι είπε ο Βενιζέλος στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ
- Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO του Newsit


Ύστερα από περίπου δυόμιση ώρες, ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Γιάννη Στουρνάρα και τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δυο πλευρές διαφωνούν στο θέμα του Παρατηρητηρίου των Δήμων, και αυτός ήταν ο λόγος που... άναψαν τα αίματα κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Οι δήμαρχοι ανέφεραν ότι αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τη διάταξη για πειθαρχικές διώξεις των δημάρχων που υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό, τότε θα προχωρήσουν σε ομαδικές παραιτήσεις, κάτι το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει και πρόωρες εκλογές, αν παραιτηθούν και τα δημοτικά συμβούλια.  

Χαρατηριστική ήταν η ατάκα ενός συμβούλου του Γιάννη Στουρνάρα, απευθυνόμενος στον Γιώργο Ιωακειμίδη, δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη: "Δεν συνομιλώ με ταλιμπάν της αυτοδιοίκησης!".

Δείτε τι είπε για το περιστατικό ο κ. Ιωακειμίδης



Θετικό είναι το γεγονός ότι οι δυο πλευρές τα βρήκαν στο θέμα των δημοτικών αστυνομικών . Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μετατεθεί το 80% της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ, ενώ κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας σημείωσε ότι έγινε μια καλή συζήτηση και η τελική κατάληξη της δημοτικής αστυνομίας καλύπτεται απολύτως από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια. Όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η πλειοψηφία των δημοτικών αστυνομικών θα απορροφηθεί στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ μέρος τους θα μετακινηθεί σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Δείτε τι δήλωσε στο Newsit ο κ. Τζανακούδης, δήμαρχος Λάρισας



Άγνωστο παραμένει το μέλλον των σχολικών φυλάκων, καθώς το θέμα που "έκαιγε" ήταν των δημοτικών αστυνομικών.

Πάντως, μετά την πρωινή συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ με τους Μιχελάκη και Μητσοτάκη, έχει αποφασιστεί ότι θα γίνουν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο που αφορούν τους σχολικούς φύλακες και έχουν να κάνουν με τη συνταξιοδότησή τους. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

ΦΩΤΟ NEWSIT

Συνάντηση ΚΕΔΕ - Βενιζέλου

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, προβλήματα τα οποία, όπως είπε, άλλοτε είναι ουσίας και άλλοτε αλληλοκατανόησης.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι "η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μια ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας".

Από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου προκύπτει ότι η ΚΕΔΕ παραμένει στις θέσεις της και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να τις μεταφέρει στον πρωθυπουργό, ενώ δεν απέκλεισε και νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμα και αύριο, προκειμένου, όπως είπε, "να βρούμε κοινά αποδεκτές, εφαρμόσιμες, δημιουργικές λύσεις".

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι "οι ημέρες της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου θα είναι παραγωγικές και γόνιμες. Ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα".


ΦΩΤΟ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου