Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας στο δημοτικό συμβούλιο για μη έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα


Όπως γνωρίζετε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τοπική Αυτοδιοίκηση στραγγαλίζεται οικονομικά και θεσμικά και οδηγείται μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους στον «ξαφνικό» θάνατο, καθώς με την ψήφιση του Ν. 4172/2013 6.000 εργαζόμενοι (Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί) οδηγούνται στην διαθεσιμότητα – απόλυση. 

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά την πολυμέτωπη επίθεση που δεχόμαστε σε κινηματικό, πολιτικό αλλά και προσφάτως σε δικαστικό επίπεδο προκειμένου να «σηκώσουμε τα χέρια», να παραδοθούμε έρμαιο των τυχοδιωκτικών τους πολιτικών, δεν το πράξαμε και ούτε θα το πράξουμε στο μέλλον.

Ο δίκαιος αγώνας συνεχίζεται. Θα είναι μακρύς και επίπονος ώσπου να συνειδητοποιήσει σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία το πλήρες οδυνηρό, αναπόφευκτο αδιέξοδο στο οποίο την οδηγούν.

Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, η προάσπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού της ρόλου καθώς και η αποτροπή των μαζικών απολύσεων εργαζομένων αποτελούν σταθερούς στόχους της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Ζητάμε από εσάς τους αιρετούς να αγωνιστείτε μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες για την αποτροπή με κάθε τρόπο της διάλυσης των Ο.Τ.Α. και της απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (άρθρο 102 του Συντάγματος).

Πρέπει να θέσετε το θέμα της διαθεσιμότητας των Σχολικών Φυλάκων και των Δημοτικών Αστυνομικών, όπως αυτό προέκυψε από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων .

Ζητάμε
  • Την λήψη απόφασης για την μη έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων για τους Σχολικούς Φύλακες καθώς είναι αντισυνταγματικές (άρθρο 102 του Συντάγματος).
  • Την λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα της υπηρεσίας και του υφιστάμενου προσωπικού, όπως επίσης για τις ανάγκες ή ελλείψεις σε προσωπικό.
  • Να εκφράσετε την αντίδρασή σας σε κάθε προσπάθεια μεταφοράς της αρμοδιότητας από τους Δήμους σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) και την ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Θύματα αυτής της ιδιωτικοποίησης δεν θα είναι μόνο οι πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θα λειτουργούν υπό συνθήκες ενός σύγχρονου δουλεμπορίου, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επισφαλή και περιορισμένο χρόνο εργασίας, καθώς μπροστά στον τρόμο της ανεργίας θα συνεχίσουν να δέχονται τον έναν εκβιασμό μετά τον άλλο.
  • Να αποφασίσει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μη εφαρμογή του Νόμου λόγω αντισυνταγματικότητας.
  • Nα απαιτήσετε και σεις από την κυβέρνηση την ΑΜΕΣΗ ψήφιση της διάταξης για την αναγνώριση ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά της προϋπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων που είχαν πριν μετατραπεί η σύμβασή τους σε Αορίστου Χρόνου με το Π.Δ. 164/2004.
Το επόμενο χρονικό διάστημα που θα ενταθεί η επίθεση όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά συνολικά στην κοινωνία, είναι απαραίτητη η παρουσία ΟΛΩΝ μας, κάθε εργαζόμενου, αιρετού και κοινωνικής ομάδας. 

Απαιτείται συλλογικότητα, ενότητα, μαζική και δυναμική συμμετοχή στις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις για την επόμενη περίοδο. Πιστεύουμε πως μόνο με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε.

Κοιν/ση:
Δήμαρχο Καρδίτσας
Αντιδημάρχους Καρδίτσας
Αρχηγούς Παρατάξεων στο Δ.Σ.

Για το Δ.Σ.
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Απόστολος Ταξιάρχης       Σωτήριος Σούρλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου