Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης: Ενίσχυση των Καταστημάτων Κράτησης μέσω της κινητικότητας της Δημ.Αστυνομίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 18/7/2013


Θέμα: Ψήφιση του άρθρου 81 στο πολυνομοσχεδίου του Υπουργείο Οικονομικών.

Κύριε πρόεδρε, συνάδελφοι

Χθες 18-07-2013 ολοκληρώθηκε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και συγκεκριμένα του άρθρου 81 που προβλέπει την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων προς την Εξωτερική Φρουρά.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κανείς δεν χαροποιείται από την διαθεσιμότητα και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Δυστυχώς οι διατάξεις αυτές καταργούν και στέλνουν στην αβεβαιότητα κλάδους εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία μας έγκαιρα, μετά την λήψη της απόφασης για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, κατέθεσε υπόμνημα όπου αφενός εξηγούσε αναλυτικά τα υπηρεσιακά κενά στην υπηρεσία μας, αφετέρου εκθείαζε τα προσόντα των δημοτικών αστυνομικών όπου μετά από ένα σύντομο πρόγραμμα εκπαίδευσης μπορούν άμεσα να στελεχώσουν τα τμήματα των εξωτερικών φρουρών.

Φυσικά δεν αρκεστήκαμε σε ένα υπόμνημα, αλλά συναντηθήκαμε άμεσα με τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και
Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη στην Βουλή των Ελλήνων και με τον Υπουργό
Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου στο Υπουργείο.

Οι απόψεις μας έτυχαν αποδοχής από τους κυρίους Υπουργούς και συμφωνήθηκε ο κος Υπουργός Δικαιοσύνης να καταθέσει επίσημο έγγραφο με το παραπάνω αίτημα, όπως και πράγματι έγινε.

Ωστόσο η κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή, επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς στο άρθρο 81 την ημέρα που θα ψηφιζόταν το άρθρο στη Βουλή δεν συμπεριλαμβανόταν στην κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων καμία άλλη υπηρεσίαπλην της ΕΛ.ΑΣ.

Άμεσα η Π.Ο.Υ.Ε.Φ ενημέρωσε τον Υπουργός Δικαιοσύνης και συναντήθηκε μαζί του στο Υπουργείο. Ο Υπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικά τους αρμόδιους Υπουργούς για τη μη πρόβλεψη μετακίνησης υπαλλήλων από τη Δημοτική Αστυνομία στα Καταστήματα Κράτησης και εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης από τον Υπουργό μας νομοτεχνική βελτίωση του συγκεκριμένου άρθρου. Η διάταξη όπως γνωρίζεται μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο και ψηφίστηκε από το σώμα της βουλής.

Η υπηρεσία μας ενισχύεται από το πρόγραμμα κινητικότητας θεσμικά, καθώς με την ευκαιρία των συναντήσεων με κορυφαίους Υπουργούς εξηγήσαμε και διαπίστωσαν και οι ίδιοι την κομβική σημασία της υπηρεσίας μας στην ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης.

Επίσης η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα συμβάλει στην ενίσχυση ασφαλείας και ανακούφισης των συναδέλφων σε κομβικές υπηρεσίες οι οποίες αιμορραγούν τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών που θα μετακινηθούν προς τις υπηρεσίες υποδοχής, δεν είναι ακόμα γνωστός καθώς αυτός θα κριθεί με τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Η Ομοσπονδία μας το τελευταίο διάστημα έδωσε δύο μεγάλους αγώνες. Ο πρώτος ήταν η κατάργηση των περίφημων άρθρων 90-91 στο νομοσχέδιο των ναρκωτικών, που στην ουσία θα μας έβαζε στην περιπέτεια της κινητικότητας και των μετατάξεων. Σήμερα καταφέραμε να ενισχύσουμε την υπηρεσία μας.

Ας συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι στους καιρούς που βιώνουμε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι συνδικαλιστικά, να λειτουργούμε με μεθοδικότητα και προσοχή. Παράλληλα στην εργασία μας να λειτουργούμε επαγγελματικά και με συναίσθηση της αποστολής μας.

Ολοκληρώνοντας το έγγραφο μας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος με καταλυτικές και γρήγορες παρεμβάσεις, συνέβαλε στο να συμπεριληφθούν τα Καταστήματα Κράτησης και ειδικά οι Υπηρεσίες Εξωτερικής Φρούρησης και Φύλαξης, στους φορείς υποδοχής των υπό μετακίνηση Δημοτικών Αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου