Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Δημοτικοί αστυνόμοι Πύργου: «Δεν χαθήκαμε, μας διέγραψαν»!

Τετ α τετ με τους δημοτικούς αστυνόμους του Πύργου – Γιατί δεν βγαίνουν πλέον στους δρόμους

Κανονικά και τυπικά ως το Σεπτέμβρη οπότε και θα εφαρμοστεί η κινητικότητα και θα βγουν θα διαθεσιμότητα, εργάζονται οι  17 δημοτικοί αστυνόμοι του Πύργου, οι οποίοι όμως ουσιαστικά – όσοι δεν βρίσκονται σε κανονική άδεια- ασχολούνται με τις αρμοδιότητες τους μόνο  εντός γραφείου και έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους.



Δεν ασχολούνται δηλαδή πλέον με το παράνομο παρκάρισμα και το παρεμπόριο και η απουσία τους αυτή έχει προκαλέσει πληθώρα σχολίων. Κάποιοι  δηλαδή εκτιμούν την απουσία τους αφού στο κέντρο δεν επιβάλλει πλέον κανείς την τάξη στο κυκλοφοριακό και η άναρχη στάθμευση δίνει και παίρνει,  ενώ το  παρεμπόριο οργιάζει.
Φυσικά δεν λείπουν και τα κακεντρεχή σχόλια εκ μέρους των πολιτών, κυρίως από εκείνους που είχαν «εισπράξει» κλήσεις για παράνομη στάθμευση και τώρα μπορούν πλέον ελεύθερα να παρκάρουν όπου και… όπως τους αρέσει. Η οδός Μανωλοπούλου όπου ήταν και το πιο κεντρικό σημείο παρέμβασης των δημοτικών αστυνόμων , τώρα πλέον είναι ένα τυπικό δείγμα του τι συμβαίνει εν τη απουσία τους, εικόνα που προφανώς από δω και πέρα θα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Άλλοι πάλι λένε ότι «τα φόρτωσαν στον κόκορα και οδηγούνται μόνοι τους στην απόλυση», αφού δυστυχώς υπάρχει ένα ανθρωποφαγικό τοπίο και τελικά εκείνοι που θα έπρεπε να απολογούνται γι αυτήν την κατάσταση είναι στο απυρόβλητο  και κατακρίνουν εκείνους που απολύονται!

«Μάλλον κάναμε καλά τη δουλειά μας…»  
  Πάντως οι ίδιοι οι δημοτικοί αστυνόμοι με τους οποίους η «Πρωϊνή» είχε μια  κουβέντα όχι με την μορφή των επίσημων δηλώσεων αφού κάτι τέτοιο δεν τους επιτρέπεται, τον λόγο έχει μόνο ο φυσικός τους προϊστάμενος που είναι ο δήμαρχος Πύργου, βρίσκονται στις θέσεις τους κανονικά στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου. Είναι ευνόητο ότι η θέση τους  είναι δύσκολη και η ψυχολογία τους  εξαιρετικά άσχημη και χωρίς να έχουν όμως απολογητική διάθεση   επισημαίνουν απαντώντας στα κακεντρεχή σχόλια  ότι «δεν βάλαμε λουκέτο, εδώ είμαστε. Δεν χαθήκαμε, μας διέγραψαν σε μια νύχτα» και ότι «μάλλον  όπως τελικά αποδεικνύεται κάναμε καλά τη δουλειά μας και γι αυτό το λόγο μπορεί να μην είμαστε και αρεστοί». Δίνουν δε την δική τους εξήγηση, το γιατί δηλαδή απουσιάζουν από τους δρόμους του Πύργου, αναφέροντας ότι επειδή ακριβώς μπαίνουν τον Σεπτέμβρη σε διαθεσιμότητα, πολλοί εξ αυτών βρίσκονται σε καθεστώς αδειών γιατί έχουν πολλά υπόλοιπα και ότι «αν δεν πάρουμε τις άδειες που δικαιούμαστε θα τις χάσουμε γιατί δεν πρόκειται κανείς να μας τις πληρώσει. Το προσωπικό λόγω θερινών  αδειών είναι μειωμένο και εμείς ασκούμε κανονικά τις άλλες μας αρμοδιότητες που είναι συνολικά… 29 και για τις οποίες κανείς δεν κάνει λόγο! Τα επιχειρήματα που διατυπώνονται από διάφορες πλευρές, έχουν χαρακτήρα ανθρωποφάγο, κάποιοι λένε ότι αφού δεν έκαναν τίποτα ας φύγουν, καλά να πάθουν, έχω πληρώσει ένα σωρό κλήσεις και πάει λέγοντας. To ότι υπήρχε τάξη στους δρόμους και πολιτισμένη κατάσταση, δεν το σχολιάζουν. Το πόσοι επαγγελματίες είχαν όφελος από την παρέμβασή μας και την καταστολή του παρεμπορίου στους δρόμους και στις λαϊκές του Πύργου γιατί δεν το λένε;»
Η δικαιολογημένη αγανάκτηση των δημοτικών αστυνόμων για την έλλειψη συμπαράστασης από τους πολίτες, συνοψίζεται θεωρούμε στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το σωματείο τους όπου κατέληγε: «  Μάλλον η εξήγηση του γεγονότος όπως σχεδόν σε όλα τα πράγματα είναι η πλέον απλή. Η Δημοτική Αστυνομία κρεμάστηκε στην πλατεία για εκφοβισμό «!

Σε κάθε περίπτωση, οι δημοτικοί αστυνόμοι του Πύργου θεωρούν ότι λίγο πριν… πέσει η αυλαία, οι ίδιοι θα παρουσιάσουν το έργο τους από το 2004 και μετά ( αφού από το 1994 έως το 2004 υπήρχε μόνο ένας δημοτικός αστυνόμος στον Πύργο), καθώς αρχίζουν ήδη και δουλεύουν την απογραφή του έργου τους σε όλα τα επίπεδα αυτά τα εννιά χρόνια που υπηρέτησαν το δήμο. «Πιστεύουμε- μας λένε- ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για την καλή λειτουργία της πόλης, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την εφαρμογή των νόμων βάση των αρμοδιοτήτων που μας είχαν παραχωρηθεί. Σίγουρα θα μπορούσαμε περισσότερα και καλύτερα, αλλά δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι παίρναμε… εντολές και για κάποια πράγματα που δεν έγιναν δεν ευθυνόμαστε εμείς!»

Πηγή:  http://www.eproini.gr/i

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου