Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Κοσμοσυρροή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Ένταση νωρίτερα - Έφοδος των διαδηλωτών στα κιγκλιδώματα - Φωτορεπορτάζ

Οι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη έσπασαν τα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί από την αστυνομία και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ενταση στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, στις 11.30 το βράδυ. Οι διαδηλωτές έστρωσαν στο χώρο του μνημείου την ελληνική σημαία και τοποθέτησαν στολές των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων.

Στο Σύνταγμα βρίσκονται συγκεντρωμένοι υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί και μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και οι σχολικοί φύλακες που είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως συγκέντρωση στην οδό Αιόλου.

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκαν τις βραδινές ώρες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Αλέξης Μητρόπουλος, που πήραν μέρος στη διαδήλωση ενώ συνεχιζόταν η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.

Κλειστοί για την κυκλοφορία είναι οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Αμαλίας, η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, η Βασιλέως Γεωργίου, η Όθωνος και η Πανεπιστημίου.
Κλειστοί είναι από τις 5 το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός.

Πηγή:  www.ethnos.gr

Έξω από τη Βουλή πραγματοποιείται το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

Περίπου 2.500 - 3.000 άτομα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος. Κλειστές είναι οι Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Γεωργίου, Όθωνος και Πανεπιστημίου.



Οι συγκεντρωμένοι προσπαθούν ανά τακτά διαστήματα να ρίξουν τα κάγκελα προκειμένου να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο, αλλά τα ΜΑΤ έχουν ήδη παραταχθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη!

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT


ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT


ΦΩΤΟ NEWSIT


ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT


Μαύρα μπαλόνια στα κάγκελα της Βουλής ΦΩΤΟ NEWSIT
Μαύρα μπαλόνια στα κάγκελα της Βουλής
Το πρωί, δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Στην ομιλία του, στη συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι με τις βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν δεν αλλάζει η ουσία του νομοσχεδίου και επισήμανε ότι η Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής κρίνει ως αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις καθώς έρχονται σε αντίθεση με το άρθρο 102 του Συντάγματος, που αφορά τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Και υπογράμμισε ότι η γνώμη της Επιτροπής είναι αυτή που θα βοηθήσει την ΚΕΔΕ να ασκήσει προσφυγές, σε περίπτωση που τελικά ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Επισήμανε ότι και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του β' Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε: «Όταν κάποιοι δείχνουν με το δάκτυλο τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες. Αν κάποιοι μιλάνε για προϋπολογισμούς, τότε γιατί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες από 52 δισ. τον Ιανουάριο αυξήθηκαν σε 56 δισ. τον Απρίλιο; Θα πρέπει να αναλογισθούν τις ευθύνες τους. Πως γίνεται να φταίμε εμείς, όταν δεν πατάσσεται η φοροδιαφυγή; Θα αποδοθούν ευθύνες στο οικονομικό επιτελείο όταν έχουν πράξει αυτά που έχουν πράξει;»

Δημοτικοί υπάλληλοι από όλη την Ελλάδα είναι στο Σύνταγμα ΦΩΤΟ NEWSIT
Δημοτικοί υπάλληλοι από όλη την Ελλάδα είναι στο Σύνταγμα
Ο κ. Ασκούνης έκανε λόγο για χτύπημα κατά του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης και σημείωσε ότι οι δήμαρχοι δεν αρνούνται τον έλεγχο αφού ήδη έχουν 13 ελεγκτικούς μηχανισμούς. Και πρόσθεσε: «Λέμε ξεκάθαρα όχι στις απολύσεις. Οι αρμοδιότητες είναι χρήσιμες και οι εργαζόμενοι απόλυτα χρήσιμοι».

Οι δήμαρχοι επέδωσαν ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ της προηγούμενης Παρασκευής στον πρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους των κομμάτων.


ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT


ΦΩΤΟ NEWSIT


Λίγο μετά τις 7 μ.μ., σχολικοί φύλακες συγκεντρώθηκαν στην Αιόλου, όπου θα μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπήκε από άλλη είσοδο για να αποφύγει τους διαδηλωτές, οι οποίοι μετά τις 8 μ.μ. επέστρεψαν στο Σύνταγμα.  



Οι σχολικοί φύλακες έχουν συγκεντρωθεί στην Αιόλου ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι σχολικοί φύλακες έχουν συγκεντρωθεί στην Αιόλου ΦΩΤΟ NEWSIT


ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT


ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου