Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Συνεχίζουν τις δράσεις τους οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Κρήτης

Μετά από συναντήσεις τοπικών φορέων με το Σωματείο.

Στα πλαίσια των ενεργειών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών για ενημέρωση και συνεργασία με τοπικούς φορείς σε σχέση με τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς την περίοδο αυτή, διεξήχθη σήμερα Παρασκευή 26/7/2013 στο Δημαρχείο Χανίων συνάντηση του προεδρείου του Σωματείου μας με το Δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συμπαράσταση του Δημάρχου Χανίων στον αγώνα των συναδέλφων για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, και συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις και οι πιθανοί τρόποι αντίδρασης Δημάρχων και Δημοτικών Αστυνομικών.

Από την πλευρά του Σωματείου, δόθηκε η διαβεβαίωση στον Δήμαρχο Χανίων πως και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί στα Χανιά, όπως άλλωστε και οι συνάδελφοι στο Ηράκλειο και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης, δεν πρόκειται στο μεσοδιάστημα μέχρι την τυπική κατάργηση των υπηρεσιών μας στις 23/9/2013 να αφήσουμε στο έλεος του Θεού τις πόλεις μας. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και με την απαραίτητη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και οι περιπολίες στην πόλη των Χανίων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, ειδικότερα σε θέματα τραπεζοκαθισμάτων, καταλήψεων από οχήματα αναπηρικών θέσεων, διαβάσεων κλπ.

Ιδιαίτερη συνεργασία για τα παραπάνω ζητήματα και τις λεπτομέρειες εφαρμογής του σχεδιασμού υπήρξε με τον Αντιδήμαρχο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μανούσο Λιονάκη.

Τέλος, υπήρξε ενημέρωση των συναδέλφων του Δήμου Χανίων για τις τελευταίες εξελίξεις, τις προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας (που θα κατατεθούν άμεσα) για την αναστολή εφαρμογής και την ακύρωση του νόμου που καταργεί τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς επίσης και για τις προτάσεις που κατέθεσε το Σωματείο για την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι δράσεις του Σωματείου θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος να μη χαθεί καμία θέση εργασίας Δημοτικού Αστυνομικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου