Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Στη δημοσιότητα ανεπίσημο κείμενο του άρθρου 81 από τον κ. Ταμήλο, με δήλωσή του: «Κάποιοι επώνυμοι βουλευτές αντιστάθηκαν»

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση
 Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι τοπικοί δημοσιογράφοι να μην εμβαθύνουν ιδιαίτερα σε πολιτικές αναλύσεις των γεγονότων, για αντικειμενικούς λόγους δεδομένου ότι έχουν συνήθως πληροφόρηση από  "δεύτερο χέρι".

Η εύκολη κριτική για τις αντιδράσεις και τις ενέργειες ενός πολιτικού είναι αποτέλεσμα ελλιπούς πληροφόρησης ,ενώ άλλοι ζητούν "ηρωικές " ενέργειες που έχουν ελάχιστο αποτέλεσμα εάν παραμένουν σε ατομικό επίπεδο.

Ποτέ δεν βάζουν τον εαυτό τους στην θέση του πολιτικού, είναι σαν τον θεατή στην κερκίδα που θέλει ο " παίκτης " να βάζει γκολ σε κάθε φάση.

Προκειμένου να αντιληφθεί ο καθένας για την προσπάθεια που έγινε για το ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας σας επισυνάπτω φωτογραφία του άρθρου 81 , στην αρχική μορφή και στην τελική διαμόρφωση.

Είναι προφανές ότι ουσιαστικά δεν έμεινε ..τίποτε από το αρχικό κείμενο.

  1. Η διαθεσιμότητα  έγινε κινητικότητα που εξασφαλίζει την παραμονή όλων των υπαλλήλων στο δημόσιο. 
  2. Οι δήμοι με πληθυσμό κάτω από 5.000 μόνιμους κατοίκους διατηρούν τους υπαλλήλων ως διοικητικούς. 
  3. Οι υπάλληλοι με μεταπτυχιακά παραμένουν στον δήμο. 
  4. Εξαιρούνται από την μετακίνηση όσοι εμπίπτουν στις κατηγορίες των ειδικών κατηγοριών με προστατευόμενα μέλη. 
  5. Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι κατατάσσονται η μεταφέρονται κατά προτεραιότητα .  Αυτή η διάταξη θα ισχύει και για οποιαδήποτε μελλοντική κατηγορία υπαλλήλων που θα τεθούν στην διαδικασία της κινητικότητας.

Αντιλαμβάνεται εύκολα ο αναγνώστης ότι όλα αυτά τα θετικά σημεία προστέθηκαν επειδή κάποιοι επώνυμοι βουλευτές αντιστάθηκαν στην ισοπεδωτική λογική του αρχικού σχεδίου.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναγνωρίζεται η προσφορά του καθενός με δίκαιο τρόπο.

Μιχάλης Ταμήλος
Βουλευτής Ν.Δ

Πηγή: http://www.trikalanews.gr/

Ανάλογο κείμενο του άρθρου 81 εξασφάλισε και το dimastin.blogspot.gr, παραθέτουμε τις σχετικές σελίδες:

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έχει ήδη ένα κείμενο με διορθώσεις στο άρθρο 81, αλλά δεν αποτελεί επίσημο πρακτικό. Αναμένουμε την ανάρτηση του ψηφισθέντος σχεδίου νόμου στην ιστοσελίδα της Βουλής ή την έκδοση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Από το κείμενο που δίνει στη δημοσιότητα ο κ. Ταμήλος προκύπτει πάντως θέμα σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένουμε το τελικό κείμενο.

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Το διορθωμένο κείμενο του νομοσχεδίου δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κ.Ε.Δ.Ε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. (στην επιστολή του προς τις ΠΕΔ) πρόκειται για το κείμενο από τα πρακτικά της Βουλής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου