Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στον ΑΝΤ1: «βλέπω την Δημοτική Αστυνομία να μην υπάρχει στην πόλη»

Δε θέλει εκλογές ο Γιάννης Μιχελάκης

«Να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση» είπε ο υπουργός Εσωτερικών στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και εξήγησε τους λόγους που δεν θέλει να γίνουν οι εκλογές.

Ο Γιάννης Μιχελάκης πάντως αναφέρθηκε και στα προνοιακά επιδόματα και τα κονδύλια, σημειώνοντας: «Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα μπορώ να προσθέσω ακόμη 8 εκατ. ευρώ για να αυξήσουμε τον αριθμό των δικαιούχων που θα μπουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κοιτάζουμε να βρούμε και από αλλού κονδύλια», είπε προσθέτοντας ότι «δεν έχουν μειωθεί τα χρήματα, είναι ακριβώς το ίδιο ποσό με πέρυσι».

Υποστήριξε δε ότι: «είναι τέτοια η ανάγκη του κόσμου που δε νομίζω ότι οι δήμαρχοι θα έπαιρναν χρήματα για να τα πάνε κάπου αλλού».

Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των δήμων.

Μίλησε και για τους δημοτικούς αστυνομικούς σχολιάζοντας το θέμα ως πολίτης. Είπε δηλαδή ότι: «Κάνοντας μια έρευνα και βλέποντας την εικόνα της πόλης, βλέπω την Δημοτική Αστυνομία να μην υπάρχει. Σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας να έχει γίνει ανατολίτικο παζάρι. Οι άνθρωποι αυτοί στο τέλος του μήνα θα πληρωθούν. Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου που θα μπουν σε κινητικότητα πρέπει να δουλεύουν. Βλέπετε ότι η κινητικότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση θα λειτουργήσει. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν βλέπω τη Δημοτική Αστυνομία. Μίλησα με τον δήμαρχο της Αθήνας και δεν έχω εικόνα για κλήσεις».

Σχολίασε και το θέμα του παρεμπορίου λέγοντας: «Το παρεμπόριο θα περιοριστεί μόνο εάν μπορέσουμε να ελέγξουμε το κοντέινερ που μπαίνει στη χώρα. Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να περιορίσουμε το κοντέινερ».

Σχολίασε και τις αντιδράσεις βουλευτών λέγοντας ότι «αυτή είναι η δουλειά του βουλευτή να κάνει κριτική να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα, να πιέζει». Και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η κινητικότητα γιατί διαφορετικά θα κληθούν πάλι να προβούν σε οριζόντιες περικοπές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου