Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μιχελάκης: 10% των δημοτικών αστυνομικών παραμένουν στους δήμους αλλά… - Σε ιδιώτες η ελεγχόμενη στάθμευση;



Τη δυνατότητα οι ίδιοι υπάλληλοι των δήμων να αναλάβουν την ελεγχόμενη στάθμευση που μέχρι σήμερα είχε η Δημοτική Αστυνομία τόνισε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Πρόσθεσε πάντως με νόημα: «Παλαιότερα αυτό (σ.σ. η ελεγχόμενη στάθμευση) γινόταν από ιδιώτες». Αναφορικά με τις 29 αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι πολλές από αυτές θα τις αναλάβει μία υπηρεσία της ΕΛΑΣ χωρίς στολή.

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνουν στους δήμους και καθότι θα είναι εργαζόμενοι με υψηλά προσόντα θα μπορούν να απασχοληθούν και σε άλλες υπηρεσίες. Πρόσθεσε δε ότι οι υπόλοιποι (σ.σ. χωρίς πάντως να προσδιορίσει πόσοι θα μείνουν εκτός – Υπενθυμίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος είχε μιλήσει για 20%) θα μετακινηθούν στην ΕΛΑΣ και στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Αναφορικά με τους σχολικούς φύλακες ο κ. Μιχελάκης είπε ότι θα μπουν στην κινητικότητα και δεν θα απολυθούν άμεσα. Δεν έδωσε πάντως απάντηση στο πως θα φυλάσσονται από εδώ και πέρα τα σχολικά κτήρια, κάνοντας λόγο για επιστροφή τους στους δήμους μέσω της κινητικότητας;

Παράλληλα ο νέος υπουργός επανέλαβε όσα είχε πει προ μηνών ο Ε. Στυλιανίδης για νέο νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με τις μετατάξεις, ώστε «να λύσουμε τα χέρια δημάρχων και των περιφερειαρχών για τις μετακινήσεις προσωπικού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου