Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Νόμος του κράτους το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους - Απών ο Απόστολος Κακλαμάνης - Καταψήφισε ο Π. Κουκουλόπουλος το άρθρο για τη Δημοτική Αστυνομία

 - Ο κ. Μπαλτάκος προειδοποίησε πως είτε υπερψηφίζουν είτε τον Αύγουστο θα γίνουν εκλογές
- Απουσίαζε ο Φώτης Κουβέλης από την ψηφοφορία - Κάποια άρθρα τα υπερψήφισε η  ΔΗΜΑΡ
- Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριαζίδης έχασε τη μητέρα του οπότε δεν παρέστη στην ψηφοφορία
- Ο Νίκος Σηφουνάκης έφυγε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ψήφισε και επέστρεψε πίσω

Νόμος του κράτους είναι πλέον το πολυνομοσχέδιο το οποίο υπερψηφίστηκε από τις πτέρυγες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με 153 ψήφους, ενώ η κυβέρνηση έχει 155 βουλευτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 14 έλαβε 164 ναι, ενώ και το άρθρο 30 πήρε 157 θετικές ψήφους.

Στην πρώτη ονομαστική ψηφοφορία για 15 άρθρα στην πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως λείπουν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Κακλαμάνης και Πύρρος Δήμας. Ωστόσο, στη δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου των ονομάτων εμφανίστηκε ο Πύρρος Δήμας αλλά όχι και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος νωρίτερα είχε υπονοήσει πως δεν θα ψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορά το υπουργείο Παιδείας.

Έτσι για την κυβέρνηση αυτή ήταν η πρώτη απώλεια και φάνηκε πως το "μασάζ" από τον Ευάγγελο Βενιζέλο τελικά λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία δεν απέδωσε καρπούς!

Άλλη μία έκπληξη ήρθε και από τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος είπε για τα 15 άρθρα ναι εκτός από το άρθρο 81 το οποίο και καταψήφισε τελικά! Έτσι το συγκεκριμένο άρθρο έλαβε 152 θετικές ψήφους και 141 αρνητικές.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριαζίδης ήταν άλλη μία απώλεια για την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς ο βουλευτής απουσίαζε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, λόγω του θανάτου της μητέρας του.

Ο Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος και νοσηλεύεται από σήμερα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα κατάφερε τελικά να έρθει στη Βουλή και να ψηφίσει υπέρ του πολυνομοσχεδίου και φυσικά εν συνεχεία να επιστρέψει στο νοσοκομείο!

Ιδιαίτερη και με νόημα θεωρείται η απουσία του Φώτη Κουβέλη από την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, το οποίο είναι το πρώτο σοβαρό νομοσχέδιο, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Πάντως και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είχαν δύο επίσημες γραμμές με τους περισσότερους άλλα άρθρα να τα υπερψηφίζουν και άλλα να τα καταψηφίζουν!

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η παρέμβαση του κ. Μπαλτάκου λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία ο οποίος ουσιαστικά έστειλε μήνυμα σε όλους τους βουλευτές, τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ πως εάν θέλουν να μην ψηφίσουν να το κάνουν και εν συνεχεία θα έρθουν εκλογές τον Αύγουστο!

Πηγή:  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=221793&catid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου