Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

MEGA: Συμβολικό... μνημόσυνο οι δημοτικοί αστυνομικοί - Ένας χρόνος από την αναγγελία κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας (βίντεο)

Φορώντας μαύρα ρούχα και προσφέροντας κόλλυβα και ψωμάκια υπό τους ήχους πένθιμης μουσικής οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν σήμερα το μνημόσυνο της δημοτικής αστυνομίας καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κατάργηση του θεσμού και την ένταξή τους σε διαθεσιμότητα.


Ο λόγος που οι δημοτικοί αστυνομικοί διαμαρτύρονται είναι ότι 226 συνάδελφοί τους θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο και περίπου 60 άτομα θα είναι πάνω από 50 χρονών.

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αντιπροσωπεία τους θέλησε να ανέβει στο γραφείο του Αργύρη Ντινόπουλου με τον δίσκο με τα κόλλυβα, ωστόσο δεν τους επετράπη η είσοδος καθώς ο υπουργός απουσίαζε.

Τελικά η πορεία τους κατέληξε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ούτε εκεί όμως κατάφεραν να συναντήσουν κάποιον από το κόμμα.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο θα είναι βασικό θέμα στην συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τρόικα, που έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να παρουσιάσει στους εκπροσώπους των δανειστών μας το σχέδιο για το από που θα προέλθουν οι 6500 που υπολείπονται μέχρι το τέλος του 2014.

Αυτές θα προέλθουν:
  • Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων
  • Από τους ελέγχους του ΣΕΕΔ για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται με πλαστά πιστοποιητικά
  • Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου
  • Από την δεξαμενή της διαθεσιμότητας και
  • Από τη μείωση του προσωπικού σε «μεγάλα» Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Με μια συμβολική εκδήλωση, ένα μνημόσυνο, οι δημοτικοί αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν για τον έναν χρόνο κατάργησης της υπηρεσίας τους. Αν και η μεγάλη πλειοψηφία επανατοποθετήθηκε σε άλλους φορείς του δημοσίου, οι δημοτικοί αστυνομικοί διαμαρτύρονται για τους 226 συναδέλφους τους που βρέθηκαν στο δρόμο.



    Αν δεν ανοίγει το βίντεο, δείτε το εδώ.

    Πηγή: megatv.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου