Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ομοσπονδία Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΔΤ: Αίτημα για εκπροσώπηση στην επιτροπή αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ - Ζητούν πλήρη ένταξη των δημ. αστυνομικών στο ένστολο ή στο πολιτικό προσωπικό!

Διαβάστε την επιστολή της ομοσπονδίας πολιτικών υπαλλήλων προς τον αντιστράτηγο, Δημήτρη Τσακνάκη.


"Κύριε Αρχηγέ, 
             Στην πρόσφατη συνάντησή μας διαπιστώσαμε θετική ανταπόκριση και κατανόηση στα δύσκολα και υπαρκτά προβλήματα του πολιτικού προσωπικού.  Καταγράψαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη βούληση να προχωρήσετε στην άμεση υλοποίηση του ν.4249/2014 και να επανεξετάσετε τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο υπό έκδοση προεδρικό διάταγμα για την αναδιάρθρωση, οργάνωση και λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.  Θα θέλαμε όμως να δώσετε έμφαση και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού που δυστυχώς προβλέφθηκε η λειτουργία της ως αναβάθμιση και μετονομασία του προϋπάρχοντας Συντονιστικού Επιτελείου με ότι αυτό συνεπάγεται (αγκυλώσεις, επικάλυψη αρμοδιοτήτων, σύγχυση κ.λ.π.). 
            Προκειμένου να συμβάλλουμε στον προβληματισμό και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή ενός μεταρρυθμιστικού νόμου, προτείνουμε την συμμετοχή εκπροσώπου μας στην επιτροπή επεξεργασίας του σχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., εφόσον τη συστήσετε (κ. ΧΡΗΣΤΟΥ Νίκος, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας).
                  Επειδή κατανοούμε πλήρως την ανάγκη να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα που καθημερινά ανακύπτουν σας παραθέτουμε επιγραμματικά την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο στις 4-7-2014, με τη δέσμευση ότι θα επανέλθουμε με κείμενο προτάσεων, αν τελικά δεν συμμετέχουμε ή δεν συστήσετε επιτροπή. 
             1. Την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και την άμεση υλοποίηση του νόμου για τη συγκρότηση Πολιτικού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
            2.  Τη συμμετοχή εκπροσώπου μας, στην Επιτροπή για την αναμόρφωση του σχετικού Π.Δ. εφόσον συσταθεί όπως μας δηλώθηκε.
            3.  Για την ομαλή λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την ανάθεση υποχρεωτικά καθηκόντων Διευθυντή σε πολιτικό υπάλληλο τουλάχιστον σε μία Διεύθυνση του φορέα ή της ΕΛ.ΑΣ.
            4.  Τη συνδρομή για την ένταξη του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. με καθαρή εργασιακή σχέση και υπαγωγή είτε  ως ένστολο προσωπικό με πλήρη ένταξη στην ΕΛ.ΑΣ. είτε με πλήρη ένταξη ως Πολιτικό Προσωπικό του φορέα και συνακόλουθη προαιρετική επιλογή του ασφαλιστικού φορέα τους με υπαγωγή στο ΤΕΑΠΑΣΑ ή διατήρηση των ασφαλιστικών τους ταμείων.
            5.  Την κατάθεση προσφυγής κατά των αποφάσεων της Διοίκησης για την ποσόστωση στην αξιολόγηση των Διευθυντών, Τμηματαρχών και Υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΤΑΣ                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

Πηγή: http://www.bloko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου