Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Με τη στολή της καταργημένης ...Δημοτικής Αστυνομίας θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα στην ΕΛ.ΑΣ. οι 1536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί

Αυτό κι αν είναι απ' τ' Άγραφα! Ενημερωθήκαμε από αρκετούς συναδέλφους, ότι έχει υπάρξει διαταγή* από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε την Δευτέρα 7/7 που θα εμφανιστούν για να αναλάβουν υπηρεσία οι Δημοτικοί Αστυνομικοί  στις διευθύνσεις και στα κατά τόπους Α.Τ. που τοποθετήθηκαν, να φορούν τη στολή της Δημοτικής ΑστυνομίαςΗ οποία στολή φυσικά ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ με την κατάργησή της! 

Σίγουρα νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα έτσι; 

Δείτε την διαταγή:
*Απ' ότι ξέρουμε, για το θέμα της στολής, ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί όλα τα Α.Τ. και οι συνάδελφοι π. Δημοτικοί Αστυνομικοί. Όσοι δεν ενημερωθήκατε επίσημα από το Α.Τ. σας λοιπόν να φορέσετε την Δευτέρα την παλιά στολή (αλήθεια, ποιόν συνδυασμό...στολής ακριβώς εννοεί η διαταγή;) που λίγοι από μας έχουν κρατήσει, εννοείται ότι δεν ξέρετε τίποτα και θα πάτε με τα πολιτικά σας ρούχα...Οι υπόλοιποι αρχίστε να παίρνετε τηλέφωνα στους συγγενείς σας που τις φοράνε για δουλείες στο σπίτι (βαψίματα, σκαψίματα, κλαδέματα κτλ.) και ζητήστε τις πίσω επειγόντως.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια διαταγή και ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ισχύουν τα εξής: 
► Η επιλογή του ωραρίου θα γίνει από τους π. Δ.Α. ανάλογα με το ποιο ωράριο τους βολεύει. Μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα παρακάτω:

  • 07:00-15:00
  • 07:30-15:30
  • 08:00-16:00
  • 08:30-16:30
  • 09:00-17:00
► Η βάρδιες θα είναι μόνο πρωινές και δεν θα εργαζόμαστε Σαβ/κα.

► Κατά την υπηρεσία μας θα συνοδεύουμε αστυνομικούς ή/και Ειδικούς Φρουρούς αλλά δεν θα έχουμε την δυνατότητα ακόμη να ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ εμείς τις παραβάσεις που θα σημειώνουμε.

Όλα αυτά ισχύουν επαναλαμβάνουμε, διότι θα βρισκόμαστε υπό καθεστώς προσωρινής τοποθέτησης και επειδή ακόμη δεν υπάρχει το απαραίτητο Π.Δ. που θα καθορίζει τα καθήκοντα και γενικότερα την λειτουργία της νέας υπηρεσίας που θα στελεχώσουν οι π. Δ.Α.

Πηγή: http://www.dimastin.gr/

Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Συνάδελφοι, με την επιφύλαξη πάντα ύπαρξης και εφαρμογής του σχετικού εγγράφου, δεν θα αναλωθούμε σε λόγια όπως «το βαρέλι δεν έχει πάτο», κλπ, αυτό το έχουμε πλέον κατανοήσει όλοι. Δεν θα πούμε τίποτα για την ξεφτίλα τη γελοιότητα, τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα. Αναρωτιόμαστε για τον κίνδυνο και τις ευθύνες που θα έχεις κυκλοφορώντας με την όποια στολή με το σήμα της ΕΛ.ΑΣ. και τα χέρια δεμένα. Φαίνεται το όνειρο αυτής της μειοψηφίας να φορέσει το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας γιατί το πορτοκαλί ανθρωπάκι ήταν υποτιμητικό για την αφεντιά τους γίνεται πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα χτισμένη πάνω σε απολύσεις συναδέλφων, πολύμηνη ταλαιπωρία, εξαθλίωση για κάποιους, εσωτερική μετανάστευση, υποτίμηση μισθού, υποβιβασμού θέσης... και δεν τελειώνει η λίστα. Όμως παραμένει γεγονός ότι η τελευταία φορά που η Δημοτική Αστυνομία στην Αθήνα έλαβε πλήρη θερινή στολή ήταν το 2004, όπως παραμένει γεγονός ότι οι περισσότεροι το καλοκαίρι ξεφορτώθηκαν τις στολές τους. Τι μέλλει γενέσθαι σε αυτές τις περιπτώσεις; Θα υποχρεωθούν να αγοράσουν μια στολή που ούτε προβλέπεται, ούτε κυκλοφορεί; Ο καθένας έχει την αξιοπρέπεια του και ο καθένας είναι υπόλογος για τις πράξεις του. Δεν υπάρχει σωματείο να κρυφτείς πίσω του αυτή τη φορά. Είναι ευκαιρία να δούμε πόσοι θα είναι οι συνάδελφοι που θα επιμείνουν για τα αυτονόητα...

Για το νομικό σκέλος: Ν. 4172/2013, άρθ. 81, παρ. 1: «Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια της εκπαίδευσης που υφίστανται οι ανωτέρω υπάλληλοι μετά την ένταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία, ο τύπος, το χρώμα και η σύνθεση της στολής τους, τα αναγκαία εφόδια και ο τύπος του ειδικού δελτίου ταυτότητας με το οποίο εφοδιάζονται». Χωρίς την ύπαρξη της ανωτέρω απόφασης, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την όποια στολή, προσωρινή ή μόνιμη.
«Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζονται τα θέματα σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις οποίες εντάσσονται οι υπάλληλοι του παρόντος άρθρου και τα ζητήματα ανάθεσης σε αυτούς επιπλέον αρμοδιοτήτων που αφορούν ιδίως την αστυνομία τάξης». Χωρίς την ύπαρξη του Π.Δ., δεν υπάρχει πειθαρχικό δίκαιο από το οποία να διέπονται οι υπάλληλοι (ούτε ωράριο, ούτε μισθός, ούτε άσκηση αρμοδιοτήτων κ.ο.κ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου