Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Καμίνης: «Απαιτούμε vα μη φύγει η Δημ. Αστυνομία και να ενισχυθεί» - Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο - Συγκέντρωση ΣΔΑΑ έξω από το Δημαρχείο


«Απαιτούμε όχι μόνο να μη φύγει η Δημοτική Αστυνομία από το Δήμο Αθηναίων, αλλά και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της«, τόνισε στο Δ.Σ. του δήμου Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος θα προτείνει στο αυριανό, έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ να διοργανωθούν, το ταχύτερο δυνατό, σε ολόκληρη τη χώρα, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης, τοπικά δημοψηφίσματα για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Πρέπει,  εμείς η Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουμε την πρωτοβουλία. Οφείλουμε στους πολίτες, να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις που στρέφονται κατ’ ουσίαν εναντίον των πολιτών πρέπει να σταματήσουν. Δε φταίνε σε τίποτα οι πολίτες, να πληρώνουν τις αντιθέσεις, την πόλωση και τις διαφορές μεταξύ θεσμών. Ας πάμε ένα βήμα μπροστά, επιτέλους. Να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να επανενεργοποιηθούν» τόνισε στην εισήγηση του ο δήμαρχος.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, να γίνεται το αντίθετο από ό, τι συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο και ευνομούμενο κόσμο. Σε όλο τον κόσμο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει αρμοδιότητες και ευθύνες. Εμείς, για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε με καταναγκασμούς στην αντίθετη όχθη. Και μάλιστα, με καταναγκασμούς και παντελή έλλειψη σχεδιασμού».

Παράλληλα, εκρουσε των κωδωνα του κινδύνου καθως όπως είπε «η πόλη κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, εξαιτίας της προχειρότητας και του αιφνιδιασμού της κεντρικής διοίκησης. Ήδη από το κενό ευταξίας που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη της δημοτικής αστυνομίας, έχουν προκληθεί μεγάλα προβλήματα (παρεμπόριο στο κέντρο, έλεγχος καταστημάτων, ελεγχόμενη στάθμευση κλπ).Ήδη από τις πρώτες ώρες είναι εμφανείς για την πόλη οι συνέπειες από την έλλειψη της Δημοτικής Αστυνομίας. Στη στάθμευση, στο παρεμπορίου, στον έλεγχο των καταστημάτων.  

Συγκέντρωση έξω απο το Δημαρχείο
Έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, βρίσκονται δημοτικοί αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους κατά του μέτρου της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας.

Δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί αστυνομικοί ζητούν από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, να προβεί σε αναστολή λειτουργίας του δήμου, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

Νωρίτερα οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από την Αγίου Κωνσταντίνου προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και στη συνέχεια προς τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.


Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων


Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων κατά τη  συνεδρίαση στις 11 Ιουλίου 2013 ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:


Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή αποτελεί μια αναιτιολόγητη και αυταρχική υποβάθμιση του ρόλου των δήμων όλης της χώρας που αγωνίζονται να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή προσφέροντας υπηρεσίες στους χειμαζόμενους πολίτες. Με το προωθούμενο σχέδιο νόμου η Τοπική Αυτοδιοίκηση γυρίζει πενήντα χρόνια πίσω. Η κυβέρνηση, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, με τους ΟΤΑ «φορτώνει» την ανεπάρκειά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την απογυμνώνει από τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της και την θέτει σε “διαθεσιμότητα”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων παίρνει ξεκάθαρη θέση ότι δεν θα συμπλεύσει με τις επιλογές της κυβέρνησης και δεν αποδέχεται το ρόλο του αυτόχειρα.

Εκφράζει απερίφραστα την αντίθεσή του στις οριζόντιες, αυθαίρετες και άμεσες απολύσεις αλλά και τη διαθεσιμότητα που προβλέπει το εν λόγω σχέδιο νόμου και εκπαραθυρώνει αυταρχικά, άδικα και κυρίως αντισυνταγματικά χιλιάδες δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες στο Δήμο Αθηναίων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Δηλώνει ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες ασκούν αρμοδιότητες που από το Σύνταγμα, τον Κώδικα Δήμων και σειρά άλλων νόμων και διατάξεων έχουν εκχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφασίζει να συμπλεύσει με τη συντονισμένη αντίδραση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά των οριζόντιων και τυφλών απολύσεων εργαζομένων και να συμπήξει ενιαίο μέτωπο με όλες τις δημοκρατικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση των απαράδεκτων διατάξεων του σχεδίου νόμου που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.

Αποφασίζουμε το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου, πλην των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη λήψη αποφάσεων για διατήρηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και τη διασφάλιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων καθηκόντων τους.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων, να αναλάβει πρωτοβουλία για επικοινωνία με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων του δημοκρατικού φάσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου