Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής σχετικά με την ένταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής παρακολουθεί με ουσιαστικό ενδιαφέρον την εξέλιξη σε όσα το τελευταίο διάστημα διαδραματίζονται, με επίκεντρο τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, εργαζόμενους που σε μια νύχτα αποφασίστηκε κάποιοι απ΄ αυτούς να μείνουν άνεργοι και κάποιοι να μετακινηθούν «εκόντες άκοντες» στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στην παρούσα φάση οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου δίνουν τον αγώνα τους να διατηρηθούν «ζωντανοί», οι ίδιοι και οι οικογένειες τους στο εργασιακό στερέωμα που καταστρέφεται μέρα με τη μέρα με τακτικές απολυταρχικού χαρακτήρα. Οι τακτικές αυτές, σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπουν, παριστάνοντας τις εργασιακές-συνδικαλιστικές ελίτ και αυθεντίες .να αποφανθούμε δίκην επικοινωνιακού «παιγνίου» με πρόχειρες εκφράσεις, χαρακτηρισμούς και «κορώνες» για το μέλλον τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Σαν Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ξεκαθαρίζουμε την στάση μας απέναντι των Δημοτικών Αστυνομικών, στεκόμαστε στο πλευρό του αγώνα τους για εργασιακή και συνάμα οικονομική και κοινωνική επιβίωση στο χώρο για τον οποίο προσλήφθηκαν και εργάζονται μέχρι σήμερα. Αύριο, και εφ΄ όσον μοναδική λύση αποτελεί η ένταξη τους στην Ελληνική Αστυνομία, το προσωπικό αυτό μπορεί να αποτελέσει μέρος της Ελληνικής Αστυνομίας με προαπαιτούμενο δεδομένο, ότι ο τόπος και ο τρόπος αφομοίωσης και ένταξης τους θα πληροί προϋποθέσεις για τις οποίες είμαστε διατεθειμένοι να καταθέσουμε σε θεσμικό πάντα επίπεδο, όπως επίσης χωρίς να ζημιώνει κανένα άλλο εργαζόμενο και πρωτίστως το κοινωνικό αγαθό της ασφάλειας των πολιτών.

Η συνταγματική κατοχύρωση της αρχών της αξιοκρατίας και της διαφάνειας μέσα από τις διαδικασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π) και των Πανελληνίων Εξετάσεων αποτελεί θεμέλιο λίθο στην επιλογή προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ και όχι μόνο, και τηρήθηκε σχεδόν στο σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών. Η Ελληνική Αστυνομία διατηρεί ακόμη στους «κόλπους» της προσωπικό προερχόμενο από διαδικασίες νεποτισμού και ευνοιοκρατίας, οι οποίοι συνήθως είναι και εκείνοι που επιδεικνύουν μικροψυχία χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

 Για το Δ.Σ
 -O-                                                               -O-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                        ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου