Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κατάληψη του Σ.Δ.Α.Α. στο Δημαρχείο της Αθήνας - Υπό κατάληψη το ένα μετά το άλλο τα δημαρχεία της χώρας

Υπό κατάληψη το ένα μετά το άλλο τα δημαρχεία της χώρας
Το ένα μετά το άλλο δημαρχεία και κτίρια των περιφερειών τίθενται υπό κατάληψη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης συνεδρίαση στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Μέλη της Ομοσπονδίας έχουν έρθει στην Αθήνα από όλη τη χώρα.

Συγχρόνως, στους δήμους διεξάγονται γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις προκειμένου να αποφασισθεί η μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Οι συνελεύσεις και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις, ταυτόχρονα με καταλήψεις δημαρχείων, θα συνεχισθούν και αύριο, καθώς οι κατά τόπους σύλλογοι θα επιλέξουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν τεθεί όλα τα ενδεχόμενα κινητοποιήσεων, ακόμη και αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων.


Υπό κατάληψη και το δημαρχείο Αμαρουσίου.


Κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποιούν καθηγητές μετά τις εξελίξεις σχετικά με τις απολύσεις και μετακινήσεις εργαζόμενων από τον χώρο της εκπαίδευσης καθώς και για τις επικείμενες καταργήσεις τομέων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.

Από το πρωί τελεί υπό κατάληψη ο δήμος Βιάννου. Η κινητοποίηση αυτή ήταν απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του δήμου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε μια προσπάθεια να εκφράσουν την αντίδραση τους απέναντι στην ειλημμένη απόφαση αναφορικά με το λουκέτο στη δημοτική αστυνομία και την απόλυση των σχολικών φυλάκων και τις παρερχόμενες συνέπειες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιείται και στο δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Πηγή:  http://www.news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου