Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη προπηλάκισαν τον γ.γ. του Σ.Δ.Α.Θ. - Προπηλακισμοί και στην Αθήνα

Διαβάστε τι συνέβει σήμερα  στο μπλοκ των Δημοτικών Αστυνομικών που συμμετείχαν στην σημερινή πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Θεσσαλονίκη :

Ένταση επικράτησε πριν την έναρξη της πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στις επερχόμενες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. 
Στην συγκεκριμένη πορεία επρόκειτο να συμμετάσχουν αρκετοί εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θέλησαν να διαδηλώσουν ενάντια στην κατάργηση του κλάδου εργασίας τους.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού. Δίπλα τους βρίσκονταν άλλες εργασιακές ομάδες και εργατικά σωματεία. Κάποια στιγμή οι δημοτικοί αστυνομικοί δέχτηκαν φραστική επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών που βρέθηκε στο σημείο για τη διαδήλωση.

Όταν ο Γραμματέας του Σωματείου των Δημοτικών Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Θωμαΐδης, πλησίασε προς την εξέδρα για να απευθύνει χαιρετισμό, δύο αντιεξουσιαστές τον πλησίασαν και του έριξαν κάτω δια της βίας το ενημερωτικό υλικό που κρατούσε στα χέρια του. Εκείνος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε χαιρετισμό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του δεχόταν ύβρεις για τον ίδιο και τη μητέρα του.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του επέστρεψε στο χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι υπόλοιποι δημοτικοί αστυνομικοί. Οι αντιεξουσιαστές συνέχισαν να εξαπολύουν ύβρεις και απειλές εναντίον τους. Κάποιοι από αυτούς έλεγαν: «Να πάτε να γαμηθείτε, εσείς που κυνηγούσατε του Πακιστανούς στη Ροτόντα».

Κατόπιν τούτου οι δημοτικοί αστυνομικοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πορεία. «Κανείς δεν μας διασφάλιζε ότι δεν θα δεχτούμε επίθεση από αναρχικούς μετά το τέλος της πορείας και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε» δήλωσε στο thestival δημοτικός αστυνομικός.

Το περιστατικό του προπηλακισμού δημοτικών αστυνομικών συνέβη μπροστά στα μάτια εκατοντάδων εργαζομένων. Επικεφαλής εργατικών συνδικάτων ζήτησαν από τους δημοτικούς αστυνομικούς να μην αποχωρήσουν. Εκείνοι επέμειναν στην απόφασή τους. Κινήθηκαν προς το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όπου και παρέμειναν μέχρι τη λήξη της πορείας.

Πηγή: Thestival.gr, dimastin.blogspot.gr

Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Προπηλακισμοί υπήρξαν και στην Αθήνα μετά το τέλος της πορείας, και για την αποφυγή επεισοδίων το Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α. αποφάσισε την αποχώρηση του μπλοκ της δημοτικής αστυνομίας (που σημειωτέον ήταν ξέχωρα από το μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ). Κατά την αποχώρηση ακούστηκαν συνθήματα από το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αναρχικούς που στοχοποιούσαν το σύνολο των συναδέλφων ως φασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου