Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Επί ποδός πολέμου οι δημοτικοί αστυνομικοί στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους δημοτικούς υπαλλήλους του Ηρακλείου με αφορμή τις τελεσίδικες αποφάσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους δημοτικούς υπαλλήλους του Ηρακλείου με αφορμή τις τελεσίδικες αποφάσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς
Ξεσηκωμό έφερε στο Ηράκλειο η τελεσίδικη απόφαση για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών στο Ηράκλειο. Στο άκουσμα της ανακοίνωσης οι δημοτικοί αστυνομικοί του Ηρακλείου τέθηκαν επί ποδός πολέμου προχωρώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώνοντας τις φωνές τους με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ στη βουλή και τους εκπαιδευτικούς Α' βάθμιας εκπαίδευσης. 

Οι δημοτικοί αστυνομικοί που μέσα σε μια νύχτα είδαν τις δουλειές τους να χάνονται όπως ακριβώς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα παρά την ειλημμένη απόφαση κυβέρνησης - τρόικα. Στο πλευρό τους και οι δημοτικοί υπάλληλοι άλλων ειδικοτήτων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΠΟΕ - ΟΤΑ.  Οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της δημοτικής αστυνομίας στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην ΕΡΑ Ηρακλείου.

Κινητοποιήσεις
Την  απόφαση της κυβέρνησης μετέφεραν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ οι υπουργοί Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης η οποία χαρακτηρίστηκε αιτία πολέμου από τον  Θέμη Μπαλασόπουλο. Τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν για την Τρίτη νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

Το βράδυ της Τρίτης θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα, που θα προκύψουν στην αυριανή μέρα. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα συνεδριάσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους με εισήγηση για απεργία διαρκείας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.  Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους, προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου